Vés al contingut (premeu Retorn)

El Dispositiu d'Orientació i TIC (DOT) aconsegueix un nivell d'inserció laboral de prop del 50%

per Comunicació darrera modificació 11/01/2019 12:59

Un total de 120 persones han participat en la darrera edició del Dispositiu d'Orientació i Tecnologies de la Informació i la Comunicació, (DOT), organitzat per la Regidoria de Desenvolupament Local. Durant el 2018 s'ha aconseguit un nivell d'inserció laboral de prop del 50% i s'han formalitzat cinc convenis amb empreses per fer pràctiques, segons va avançar l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, en l'acte de lliurament de diplomes als participants que va tenir lloc a l'edifici de Desenvolupament Local el passat 10 de gener.

L’objectiu del programa és donar suport a la recerca de feina a través de diferents càpsules i mòduls d’orientació i formació, a través d’accions formatives i d’orientació que donin a les persones eines per desenvolupar les competències necessàries en el mercat de treball actual. El dispositiu s’adreçava a persones del municipi en situació d’atur o en la cerca de millora d’ocupació.

L'alcaldessa de Santa Perpètua va afirmar que la Regidoria de Desenvolupament Local "té molt clar que la formació relacionada amb el món del treball és molt important per a la ciutadania en l'actual situació de crisi econòmica, precarietat laboral i taxes d'atur" i va afegir que "la formació, el reciclatge professional i l'adquisició de noves habilitats i competències són ingredients imprescindibles avui per cercar feina o millorar en la vostra ocupació". Isabel Garcia va recordar que en aquest mandat s'ha prioritzat dos línies de treball: atendre les persones que estan patint de forma més clara les conseqüències negatives de la crisi; i promoure i reforçar tot allò que té a veure amb la promoció econòmica de la ciutat, la formació ocupacional i els serveis a les empreses.

El programa compta amb el cofinançament de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.