Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Aula del parc es destinarà a l'educació per a la sostenibilitat

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 14:22
CASSA va celebrar 25 anys al municipi i va destacar l'ús racional de l'aigua a Santa Perpètua

El parc Central es va omplir diumenge 6 de març d'activitats relacionades amb l'aigua, la mobilitat sostenible i la natura amb motiu de la inauguració de l'Aula del parc Central. Uns 140 infants van prendre part als diferents tallers que van tenir lloc durant el matí als voltants d'aquest nou equipament municipal, que es destinarà principalment a l'educació per a la sostenibilitat. La inauguració de l'Aula del parc va coincidir amb el 25è aniversari de la Companyia d'Aigües de Sabadell al nostre municipi, empresa que va coorganitzar les activitats, i es va emmarcar en la Festa Major d'Hivern.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va explicar que aquest espai serà obert a les escoles i la ciutadania i tractarà aspectes com l'ecologia urbana i la mobilitat sostenible. "Donarà cobertura a l'educació viària amb seguretat ciutadana i temes mediambientals i serà un espai de sensibilització, de dinamisme, de conscienciació", va indicar.

El nou equipament de l’Aula del parc consta d’un espai polivalent d’uns 50 metres quadrats, quatre magatzems i un espai destinat a lavabos. L'alcaldessa va destacar la finestra oberta a la natura amb vistes del parc que disposa l'espai polivalent. "És com un observatori, de fet en podem trobar exemples similars al Delta de l'Ebre i a d'altres espais arreu del territori, composat per petites finestres obertes al bell mig de Santa Perpètua", va manifestar.

L'alcaldessa també va assenyalar que l'equipament s'ha construït i habilitat amb quinze treballadors de plans d'ocupació. "Les obres tenien la doble finalitat de poder oferir treball a persones que estiguin patint la crisi de manera mes forta, encara que sigui de manera temporal i transitoria, i alhora enriquir el nostre municipi amb nous equipaments", va destacar.

La inauguració de l'Aula del parc va tenir lloc un any després de l'obertura del parc Central. L'alcaldessa va manifestar que "amb el temps s'ha anat omplint de contingut, tot i que encara resten espais per acabar de configurar tot el parc com són la pràctica esportiva del cable esquí, que esperem i desitgem que aviat es pugui posar en funcionament, i nous serveis de restauració".


CASSA ha invertit sis milions d'euros en els 25 anys a Santa Perpètua 

Durant l'activitat de diumenge, també es van celebrar els 25 anys de la Companyia d'Aigües de Sabadell (CASSA) en la gestió de l'aigua a Santa Perpètua. La companyia té a l'actualitat uns 12.000 clients, "gairebé el doble que l'any 1990 quan eren 6.200", va explicar el gerent de Concessions de Barcelona i Tarragona de la companyia, Josep Maria Manyosa. El gerent va destacar que, tot i aquest increment de població, "el consum d'aigua no s'ha doblat, només ha crescut un 16%" i va atribuir aquest fet "a l'ús racional, l'educació ambiental i la conscienciació i sensibilització de la ciutadania de Santa Perpètua sobre aquest bé". Josep Maria Manyosa també va detallar que la companyia ha invertit en aquests 25 anys uns sis milions d'euros en el subministrament d'aigua a Santa Perpètua i que "quan vam començar a gestionar el servei, n'hi havien 40 quilòmetres de canonada, mentre que a l'actualitat disposem de 144; són dades destacades que indiquen que hi ha una infraestructura enterrada molt important". El gerent de Concessions de Barcelona i Tarragona de la companyia també va assenyalar "el progrés" que va significar la concessió i va recordar els inicis de la companyia al municipi fa 25 anys que "ja estava donant aigua al polígon industrial Provasa, actual Santiga, quan va guanyar el concurs públic" i que "de forma immediata va instal·lar una canonada provisional que molts veïns recordaran sota el pont de l'autopista".

Josep Maria Manyosa també va explicar la instal·lació de la nova oficina de la companyia al carrer de la Creueta per "estar més a prop de les persones", la col·laboració amb el Departament de Serveis Socials amb el Fons de Solidaritat i "complint estrictament la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica" i el programa EDUCASSA, en el qual han participat 12.500 infants del nostre municipi en aquests 25 anys.