Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament de Santa Perpètua activa el pla d'emergències per fortes ventades

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 13:22
El bosc Soldevila s'ha tancat al públic com a mesura de seguretat

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha activitat el pla d'emergències a causa de les fortes ventades. Per aquesta raó i com a mesura de seguretat per als ciutadans s’aconsella no accedir als parcs urbans arbrats pel risc de caiguda d’algun arbre. A més, s'ha tancat al públic el bosc Soldevila. Efectius de Policia Local, Serveis Municipals de Manteniment i Obres i membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil estan en alerta davant l'activació del pla d'emergències . A partir de les 14 hores d'aquest dimarts 9 de desembre les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya és que les ratxes de vent es redueixin i no arribin a les registrades durant aquest matí.

 

Protecció Civil de la Generalitat ha comunicat als municipis que cal que reforcin la seguretat dels esdeveniments públics a l'aire lliure i condicionar-los a que es puguin realitzar de forma segura respecte la possible afectació pel vent en cada moment, així com tancar les zones de jardins o parcs urbans que puguin representar un risc per ventades, caiguda d'arbres o branques.

L'Ajuntament i Protecció Civil aconsellen

Si sou a casa

Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.

Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.Si sou a l'exterior

Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.Si heu de conduir

Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.

Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.

Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.

Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.Si feu una activitat de lleure

Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure.

En l’esquí, tingueu en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent.

Al mar, no navegueu i vigileu amb els amarratges de les embarcacions. No passegeu per les esculleres o espigons o zones properes al mar.

A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat) i afavorir l’acumulació de neu, amb l'augment consegüent del perill d’allaus.