Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament activa en fase pre-alerta el Pla Municipal d'Emergències davant la previsió de forts vents

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 14:21
El Consistori establirà les mesures oportunes en funció de l’evolució del temps

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha activat en fase de pre-alerta el Pla Municipal d'Emergències davant les previsions meteorològiques per als propers dies que indiquen vents forts al Vallès Occidental, entre d'altres comarques de Catalunya. El Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat del risc de superació del llindar de 25m/s (90 km/h) a partir del migdia d'aquest dijous a pràcticament tot Catalunya i amb especial intensitat la matinada de dijous a divendres.

A partir de la previsió meteorològica actual, la Generalitat de Catalunya ha recomanat que es prevegi la suspensió de totes les activitats a l'aire lliure, incloses les extraescolars, i el tancament dels espais públics (parcs públics i similars) a les zones i períodes concrets de major afectació. Segons les previsions, la comarca formaria part d’aquestes zones entre les 18 hores de dijous i les 12 hores de divendres. Durant les properes hores, l’Ajuntament de Santa Perpètua establirà les mesures oportunes en funció de l’evolució del temps

Protecció Civil remarca que d’acord a les previsions es tractaria d’un episodi especialment important amb possibilitat de danys i efectes greus. Per tant, la població ha d’extremar la prudència en la mobilitat tant en vehicle com a peu, i limitar les activitats a l’aire lliure en les zones afectades davant la previsió d’incidències.

 

Recomanacions de la Generalitat

Durant la màxima intensitat del vent cal evitar realitzar activitats a l’aire lliure si no són segures, en especial a muntanya. Dins els nuclis urbans de les poblacions més afectades, cal recollir o lligar de forma segura tendals i retirar qualsevol element inestable situat a l’exterior a terrasses o similars, ja que poden precipitar-se i provocar un accident. Durant la màxima afectació del vent cal evitar situar-se a prop d'elements que puguin caure (murs, arbres, bastides que es moguin, senyals, mobiliari urbà en alçada o altres similars). Aquestes mesures seran especialment necessàries a partir de la matinada del dijous a divendres i durant part del matí de divendres.