Vés al contingut (premeu Retorn)

La Policia Local inicia el nou projecte social Correm Junt@s

per Ana Ruiz darrera modificació 18/09/2017 08:43

La Policia Local de Santa Perpètua començarà durant les properes setmanes un projecte social i voluntari pioner. Hi ha poques experiències similars i per això es preveu que el programa tingui una bona acollida. L’agent Aurora Merchán ha estat la impulsora de Correm junt@s, nom que rep el programa al qual s’hi han afegit desinteressadament alguns dels seus companys i companyes i ha aconseguit també implicar un entrenador.

Un cop per setmana agents voluntaris de la Policia Local correran amb infants a partir dels vuit anys i fins als catorze durant una hora pels voltants de la Riera de Caldes. Als inscrits se’ls facilitarà un equip per facilitar aquesta pràctica esportiva. La Policia Local ha fixat la participació en un màxim de 20 infants, que es podran apuntar a l’activitat a qualsevol del centres cívics del municipi.

Un dels objectius principals és canviar la visió que alguns infants tenen de la Policia realitzant un esport en grup. A més, el projecte donarà la possibilitat de realitzar una activitat extraescolar gratuïta i amb tot el material a l’abast del participant. “Volem crear vincles amb els infants i trencar els fals tòpics que puguin tenir sobre nosaltres”, explica Aurora Merchán. Per a aquesta agent apropar a diversos col·lectius a la policia pot resultar positiu a la vegada que es fomenta la pràctica esportiva. “L’aprenentatge i la diversió seran el motor de les activitats que plantegem al grup amb independència del seu caràcter i en base a la esportivitat i el treball en equip”.

Els infants participants a aquest projecte, d’entre 8 i 14 anys, entrenaran tots els divendres de 18,30 a 19,30 hores amb l’entrenador físic i triatleta Carlos Castellanos, també voluntari del projecte. La intenció és que, un cop els nens i nenes hagin agafat l’hàbit de córrer puguin participar a diferents curses del municipi i de fora de la localitat.

L’organització facilitarà la normativa de l’activitat a l’abast dels participants. De les vint places la Policia Local reservarà algunes a nens i nenes en perill d’exclusió social. Aurora Merchán ha explicat que la idea d’aquest projecte va sorgir d’un infant, que va mostrar les seves ganes de fer esport però que per manca de recursos no podia fer-ho. “Volem aportar el nostre gra de sorra al motor del canvi i afavorir la integració social de nens i nenes de Santa Perpètua”, expressa Merchán.