Vés al contingut (premeu Retorn)

La cavalcada dels Reis d’Orient, ambientada en la selva, repartirà 1.800 quilos de caramels

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 13:16
La comitiva reial sortirà de la Florida i estarà formada per quinze carrosses i sis comparses

Santa Perpètua es prepara per a la nit més màgica de l’any amb la rebuda de Ses Majestat els Reis d’Orient el dia 5 de gener, al barri de la Florida. Els Reis arribaran en tren a la plaça de l’Estació a les 18 hores i, allà, ses majestats saludaran a tothom que hi estigui esperant-los. Des d’allà, es desplaçaran en cotxes antics fins a l’avinguda Quatre i aniran saludant els infants de les carrosses. La temàtica triada per la Regidoria de Cultura per a la cavalcada és la selva i sobre aquest tema estaran decorades les diferents carrosses i comparses. Està previst que l’inici de la cavalcada sigui a les 18.30 hores i el recorregut és el mateix de l’any passat: avinguda Quatre, passeig de la Florida, avinguda de Barcelona, Genís Sala, Rambla i l’arribada serà a la plaça de la Vila. A la balconada de l’Ajuntament, l’alcaldessa, Isabel Garcia, lliurarà la clau màgica del municipi a Ses Majestats. La cavalcada anirà encapçalada per un camió ple de joguines i hi prendran part un total de quinze carrosses i 6 comparses, d’entre elles la dels tres Reis d’Orient. En total, segons ha informat la Regidoria de Cultura, a la cavalcada hi prendran part un total de 537 persones, de les quals 300 seran infants. Està previst que es reparteixin 1.800 quilos de caramels. Les entitats participants són les AMPA de les escoles Santa Perpètua, Els Aigüerols, la Florida, Santiga, Tabor, Col·legi Sagrada Família, el Club Natació Santa Perpètua, el Club de Patinatge artístic i les Associació de Veïns La Creueta i Els Comerciants. L’Ajuntament ha volgut agrair la col·laboració dels infants de pintura i dibuix de l’Espai de les Arts, de Joan Renom i Josep Agramunt i de les empreses Containers Everest, Serrat Camions i El Planeta de Alba.

Mesures de seguretat

L’Ajuntament de Santa Perpètua recomana que durant la cavalcada els infants vagin a coll o de la mà i no perdre’ls de vista en cap cas. A més, durant l’activitat Nadal al parc el dia 2 es podran recollir polseres identificatives a la carpa que Protecció Civil instal·larà per tal que els nens la duguin durant la cavalcada. Sobre la recollida de caramels les recomanacions són estrictes i no s’ha de baixar mai a la via per agafar els que quedin al pas de les carrosses i quedar-se sempre darrere de les tanques. Tampoc s’han de llençar caramels al personal de seguretat, participants ni al públic. Durant l’activitat, es demana no empènyer per accedir a una zona perquè es pot provocar una caiguda i allau.


Recomanacions
• Si aneu amb nens, porteu-los a coll o de la mà. No els perdeu de vista en cap cas. Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments i dependents.

• Podeu passar a recollir la polsera identificativa a la carpa de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, al parc Central, ubicada al parc central, el dia 2 de gener durant l’activitat Nadal al Parc.

• Si trobeu un menor perdut, acompanyeu-lo immediatament a la policia o equips de seguretat.

• No baixeu mai a la via per agafar caramels que quedin en el pas de carrosses. Podeu distreure al pas de les següents carrosses.

• No llenceu caramels al personal de seguretat, als participants de la cavalcada ni al públic.

• Recordeu que no heu d’envair l’espai del recorregut ni travessar-ho en el moment de la cavalcada. Especialment, mantingueu-vos allunyats dels vehicles i carrosses.

• Quedeu-vos sempre darrera de les tanques o senyalització de seguretat del pas de carrosses.

• Recordeu que els principals riscos són el pas de les carrosses i tenir un accident per enfilar-se a algun objecte com ara contenidors, semàfors, senyals... No ho feu mai. Actueu sempre amb sentit comú: durant la celebració, no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident.

• No empenyeu mai per accedir a una zona perquè podeu provocar una caiguda o allau. Si la zona està saturada o molt plena, busqueu un altre punt on situar-vos.

• Seguiu sempre les instruccions del personal de seguretat.

• Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència fora de la zona on s’acumuli el públic on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.

• Davant de qualsevol emergència personal o col·lectiva, truqueu al telèfon 112, mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels serveis operatius.