Vés al contingut (premeu Retorn)

El temporal de vent d'ahir va causar una trentena d'incidents al municipi

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 13:23
La ventada va provocar la caiguda d'arbres, desperfectes en el mobiliari urbà i despreniments de façanes i teulades

El temporal de vent registrat ahir dimarts 9 de desembre a Santa Perpètua va motivar nombroses sortides d'efectius de Policia Local, Bombers de la Generalitat i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, sobretot entre les 11 i les 14 hores. L'Ajuntament de Santa Perpètua va activar el Pla d'emergències per fort vent que va causar una trentena d'incidents. La majoria de les actuacions van estar relacionades amb la caiguda d'arbres a la via pública, desperfectes en el mobiliari urbà i despreniment d'elements de les façanes i les teulades. Els Serveis Municipals de Manteniment tècnics municipals avaluen i arrangen encara avui els desperfectes causats. El fet més destacat relacionat amb el temporal de vent va succeir a la carretera B-140 a la rotonda que distribueix el trànsit cap a la variant. La teulada metàl·lica de les naus de Transport Ruano va sortir volant i va anar a parar a la carretera que va estar durant mitja hora tallada al trànsit fins que es van retirar les peces de grans dimensions.

L'Escola Santiga també va patir desperfectes a la teulada d'on es van desprendre parts metàl·liques de l'enllaç entre façana i sostre que van anar a parar al pati. Els escolars van ser evacuats durant una estona mentre es comprovava la seguretat de l'edifici, però a la tarda van fer classe amb normalitat. També va perdre part de la teulada l'estació de servei del CIM Vallès, que va estar tancada fins que es va solucionar el problema.

La nau gran del Vapor també es va desprendre part de la paret que dona al carrer d'Ignasi Iglesias i va caure a terra ocasionant alguns danys materials. El Pavelló Municipal d'Esports també va patir la ventada d'ahir amb danys a la teulada de l'edifici nou que van ser avaluats per tècnics municipals i va continuar amb la seva activitat amb normalitat. Al carrer de Santa Maria, es va desprendre part de la façana d'un habitatge del qual es va precintar l'accés al garatge.

Els arbres també van patir les rauxes de vent d'ahir. Tres van caure al parc de la Ribera, altres dos a les avingudes Quinze i Quatre i al carrer de Sant Antoni van caure uns arbres, un dels quals va impactar en dos vehicles causant danys materials. El vent també va fer caure dos pals de telèfon al carrer del Doctor Miró i al carrer Onze.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat que a partir d'ara toca arranjar els desperfectes causats pel vent però que afortunadament només han originat danys materials i ha agraït la col·laboració ciutadana que va seguir les recomanacions en cas de ventada.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Via Pública, Joan Mestres, ha destacat el bon funcionament del pla d'emergències que va alertar efectius de Policia Local, Protecció Civil, Brigades, tècnics municipals i Comunicació per minimitzar els efectes de la ventada . Mestres creu que la reacció davant una situació extraordinària, com van ser les fortes ratxes de vent, va ser correcta.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que avui encara s'allunyi de qualsevol element inestable que pugui ser susceptible de caure, perquè ha quedat afectat per les fortes ràfegues de vent d'ahir

Els municipis encara mantenen avui en alerta els Plans d’Actuació Municipals.