Vés al contingut (premeu Retorn)

El nombre de delictes ha disminuït en un 15% durant l'any 2014

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 13:21
Durant el darrer exercici també s'ha registrat un descens d' un 25% en els accidents de trànsit al municipi

El nombre de delictes ha disminuït en un 15% durant el darrer exercici, segons dades fetes públiques durant l’última reunió de la Junta Local de Seguretat. El més comú continua sent el robatori en interior de vehicle, encara que també s’ha registrat un descens en passar de 145 casos l’any 2013 a 117 l’exercici anterior. Les forces de seguretat van realitzar un total de 105 detencions, entre elles la d’un veí de Mollet acusat d’una dotzena de robatoris a establiments comercials del municipi.

El total de fets delictius, 1.269, que inclou delictes i faltes, registrats l’any passat a Santa Perpètua ha disminuït un 11,4% respecte al 2013 i continua la tendència a la baixa des del 2008. El nombre de delictes ha minvat un 15% i el de faltes, un 5,7%. El cap de la Policia Local, Francesc David, afirma que “Santa Perpètua està a més de deu punts per sota de la mitjana de fets delictius de Catalunya, en alguns casos de municipis de les rodalies”.

El delicte que destaca en les estadístiques per sobre dels altres a Santa Perpètua des de fa ja uns anys és el robatori en interior de vehicle. Tanmateix el 2014 s’han donat menys, s’ha passat dels 145 de 2013 a 117 de l’any passat, el que suposa un descens del 19%. El cap de la comissaria de Mossos d’Esquadra a Santa Perpètua, Albert Aldecoa, ha explicat que el fet que sigui aquest i no altre delicte el que més es dóna a Santa Perpètua “està íntimament lligat al fet de disposar a l’autopista AP7 de dues àrees de servei, en les quals es detecten aquest tipus de robatoris a vehicles estrangers i a vegades comesos per bandes organitzades com la dels peruans”.

El número de detinguts també ha estat menor l’any passat respecte a l’anterior, un 30%. En xifres globals, de 150 detencions s’han passat a 105. Per als cossos policials és lògic, ja que s’han registrat menys fets delictius. Un d’aquests detinguts ha estat un veí de Mollet del Vallès que en el darrer trimestre de l’any i fins al febrer va cometre una dotzena de robatoris en establiments comercials perpetuencs. El delinqüent està a presó i se li han pogut imputar altres delictes comesos a altres localitats.

Les dades policials de 2014 també reflecteixen una disminució del 16% en els delictes contra el patrimoni, robatoris, i del 6% en les faltes.

Aldecoa ha volgut destacar un augment en les infraccions administratives. La Policia ha sancionat 325 persones majoritàriament pel consum de substàncies estupefaents a la via pública i per tinença d’armes. L’augment d’aquestes sancions administratives ha estat considerable ja que el 2013 s’hi van interposar 264.

Bona coordinació

El cap de la comissaria dels Mossos considera que “la bona activitat policial amb una bona coordinació i col·laboració entre Mossos d’Esquadra i Policia Local a través de controls conjunts ha donat aquests bons resultats”. Des del 2008, les dades de fets delictius a Santa Perpètua han anat decreixent. Aldecoa afirma que també ha ajudat el tancament de les Carpes del Cim i d’algunes activitats del Castell de Can Taió.

La Policia també duu a terme altre tipus d’activitats de caràcter més assistencial. La Policia Local va fer l’any passat 12.937 serveis, el que suposa una mitjana de 35,5 atencions ciutadanes diàries.

Pel qua fa als accidents de trànsit, el 2014 van descendir per primer cop des del 2011. Es van produir 131 accidents, un 4,38% menys que al 2013. David apunta que “la majoria són petites col·lisions”. Els sectors on se’n van registrar més van ser als polígons industrials (36), Can Folguera (31), Centre Vila (25) i la Florida (18). A la resta de barris van ser menys de deu. Destacar també que les víctimes en accident de trànsit van disminuir un 25%. En total, 43, de les quals sols tres van ser greus. Un altre punt important és que es va denunciar un 13% més d’infraccions de trànsit, 4.102 multes per motius diversos.