Vés al contingut (premeu Retorn)

Tarjeta acreditativa de discapacitat

per admin darrera modificació 27/08/2014 12:25
La Targeta acreditativa de la discapacitat és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que neix en el marc de la Llei de Serveis Socials i la Declaració de les Nacions Unides pels Drets de les persones amb discapacitat. Aquesta targeta permet a les persones amb discapacitat legalment reconeguda i amb residència habitual a Catalunya, acreditar de forma àgil i pràctica davant de terceres persones, el seu grau de discapacitat, a fi de facilitar l'accés als recursos i serveis vinculats a què tinguin dret a l'àmbit de Catalunya. És un document públic, personal i intransferible, que cal acompanyar amb el DNI o NIE. És vàlida per a tot el territori de Catalunya i amb un format únic per a totes les tipologies de discapacitat.

A aquelles persones que ja tinguin reconegut un grau de discapacitat a Catalunya igual o superior al 33%, o que hi hagin traslladat el seu expedient, ja sigui amb caràcter permanent o provisional. Cal tenir la residència habitual a Catalunya.

Sol·licitud complimentada de la Generalitat de Catalunya

En qualsevol moment

Com a màxim en 6 mesos.

Negatiu

Gratuït

Presencial

GENERALITAT DE CATALUNYA

 

Observacions:

L’Institut Català d'Assistència i Serveis Socials del Departament de Benestar Social i Família, amb la col·laboració d'empreses i institucions, posa en marxa un programa de millora i captació contínues d’avantatges vinculats a la Targeta Acreditativa de la Discapacitat, amb l’objectiu de millorar l’autonomia personal, la igualtat d’oportunitats i la integració social de les persones amb discapacitat.

Targeta Acreditativa discapacitat.pdf