Vés al contingut (premeu Retorn)

Serveis Socials inicia la campanya Cap infant sense joguina

per Comunicació darrera modificació 04/05/2017 12:35
Les famílies vulnerables que vulguin ser beneficiàries han de sol·licitar-ho fins al dia 25 de novembre

La Regidoria de Serveis Socials organitza un any més la campanya de recollida de joguines. Sota el títol 'Cap infant sense joguina', es convida a totes aquelles persones i entitats que vulguin col·laborar a entregar les joguines a qualsevol dels centres cívics a partir d'aquest dilluns 14 de novembre i fins al 16 de desembre. Des del Departament, recorden que les joguines han de ser noves i es recomana que no siguin bèl·liques ni sexistes.

La novetat d'aquesta edició és que les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i social amb fills de 0 a 17 anys que vulguin ser beneficiàries de la campanya ho hauran de demanar formalment omplint una instància específica a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). El període per presentar la sol·licitud comença avui 14 de novembre i finalitzarà el 25 de novembre.

La documentació que es requereix varia segons les casuístiques, però són fotocòpia del DNi del pare, mare o tutor legal; volant de convivència; tres últimes nòmines; certificat SEPE o SOC; renda mínima d'inserció; i certificat de l'INSS o ICASS. Tota la documentació s'haurà de presentar en el període determinat, abans del 25 de novembre. Si no s'aporten quedaran fora de la valoració.

La regidora de Benestar Social i Atenció a les persones, Ana Bajo, ha fet una crida a la solidaritat ciutadana per aconseguir joguines per a les famílies en situació de vulnerabilitat. Bajo ha recordat que l'any passat no es va demanar aquesta col·laboració perquè l'empresa Honda va fer un gran lliurament de joguines a l'Ajuntament. Ana Bajo ha assenyalat que enguany la gran novetat és que les famílies que vulguin ser beneficiàries han de sol·licitar-la i ha afegit que el fet d'emplenar la instància també implica que aquella família celebra el dia de Reis i vol rebre joguines per als seus fills. La regidora de Benestar Social també ha suggerit que les joguines que aporti la ciutadania siguin, a més de noves, educatives i didàctiques per desenvolupar els hàbits i els coneixements dels infants.