Vés al contingut (premeu Retorn)

Santa Perpètua dóna més de 20.000 quilos d’aliments al Gran Recapte

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 13:39

Santa Perpètua de Mogoda ha aportat 20.792 quilos d’aliments en la campanya del Gran Recapte organitzada els dies 25 i 26 de novembre a tot Catalunya i també a la nostra ciutat. És una quantitat menor a la de l’edició passada però suficient per preparar les cistelles a les famílies més vulnerables de la localitat durant els propers tres mesos, segons apunta l’Equip Coordinador del Gran Recapte a Santa Perpètua.

Més de vint tones d’aliments s’han donat aquest cop a Santa Perpètua en el Gran Recapte, una xifra similar a la del 2012 i lluny de la registrada l’any 2015 quan van ser 29.815 quilos. Malgrat aquesta menor quantitat el membre de l’Equip Coordinador de la iniciativa a Santa Perpètua i coordinador del Vallès del Banc d’Aliments, Miquel Àngel Rodríguez, assegura que aquestes tones cobreixen les necessitats dels propers tres mesos al municipi. Cal tenir en compte que a cada entitat s’atorguen uns 25 quilos d’aliments per beneficiari (certificats per les derivacions dels Serveis Socials municipals). A Santa Perpètua, els aliments són distribuïts principalment a través de les entitats Càritas i el Cabàs Solidari.

Durant el cap de setmana un centenar de voluntaris van recollir aliments als supermercats Bon Àrea, Bonpreu, Carrefour Market, Condis, Esclat, La Perpetuenca, Lidl, Mercadona i Mercat Municipal-Dia. Entre aquests voluntaris, per primer cop, hi havia nou joves i adolescents vinculats al servei DIMO.

Tot i recollir un 39% menys que al 2015, Rodríguez està satisfet perquè és una “molt bona xifra que ajudarà a fer les cistelles de les famílies necessitades durant els propers tres mesos”. Les aportacions que han quedat més curtes són les de llaunes de conserva i de llegums cuits, segons apunta Miquel Àngel Rodríguez, tot i que el recompte total encara no està fet. La campanya va acabar dissabte però el treball ha continuat al Magatzem municipal d’aliments on voluntaris organitzen les aportacions per tipus d’aliment i data de caducitat.

Aquest any també s’han rebut aportacions de les escoles i d’algunes empreses. El regidor de Convivència i Ciutadania, Sergi Hernández, ha explicat que l’any passat es van adreçar membres de l’entitat Comunitat musulmana i d’alguns comerços ètnics interessats en la campanya i van decidir fer un lliurament al Gran Recapte d’Aliments. També caldrà afegir el que hagin recaptat amb la seva campanya conjunta els Mossos d’Esquadra i l’associació Els Comerciants de Santa Perpètua.