Vés al contingut (premeu Retorn)

Santa Perpètua dóna gairebé 30.000 quilos d'aliments al Gran Recapte

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 13:15

Santa Perpètua ha tornat a mostrar la seva solidaritat a la campanya el Gran Recapte i ha aconseguit un total de 29.815 quilos d'aliments, gairebé 5.000 quilos més que en l'edició anterior. Un total de nou punts de recollida i una seixantena de voluntaris han fet possible la iniciativa.

La xifra exacta es va conèixer el 29 de novembre quan es van pesar, recomptar i classificar totes les aportacions per tipus d'aliment i data de caducitat. L'equip coordinador del Gran Recapte a Santa Perpètua ha destacat que la ciutadania ha fet cas a les indicacions sobre els tipus d'aliments més necessaris i han fet una gran aportació de llaunes de conserva, llet, oli i sobretot pasta.

Segons el criteri establert per la Fundació Banc d'Aliments, cada Ajuntament rep 24 quilos d'aliments per beneficiari i a Santa Perpètua es quedaran poc més de 25.000 quilos, la resta anirà a parar al magatzem de la comarca, situat a Santa Perpètua, per cobrir alguna localitat que hagi resultat deficitària. Malgrat aquestes 25 tones d'aliments, el coordinador del Banc d'Aliments del Vallès Occidental, el perpetuenc Miquel Àngel Rodríguez, apunta que "aquests aliments apaivagaran la situació de les famílies perpetuenques necessitades per uns 3 o 4 mesos".

Aquest any el dèficit s'ha notat només en la quantitat de voluntaris que han estat la meitat de l'edició anterior, una seixantena, però "han treballat en un molt ambient", segons apunta Rodríguez, que ha destacat la tasca de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil en el magatzem. També ha destacat l'aportació feta pel Casal de la Gent Gran, dues banyeres, i els treballadors voluntaris de les Brigades Municipals així com a tothom que hi ha fet la seva donació. Els centres educatius, entitats i empreses del municipi han col·laborat també en aquesta campanya.