Vés al contingut (premeu Retorn)

Nou establiments comercials acullen avui i demà el Gran Recapte d'Aliments a Santa Perpètua

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 13:37

Nou establiments comercials de Santa Perpètua són els punts de recollida avui i demà del Gran Recapte d'Aliments, que organitzen els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, amb l’objectiu d’aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. Els establiments comercials adherits a la campanya són Bon Àrea, Bonpreu, Carrefour Market, Condis, Esclat, La Perpetuenca, Lidl, Mercadona, Mercat Municipal-Dia. En aquests nou punts s'han establert els voluntaris. Els productes que més es demanen durant el Gran Recapte són arròs, pasta, llegums, llet, oli, sucre, llaunes de conserva i tots aquells aliments nutritius de llarga durada i també alimentació infantil.

El membre de l’Equip Coordinador de la iniciativa a Santa Perpètua i coordinador del Vallès del Banc d’Aliments, Miquel Àngel Rodríguez, ha explicat no s’ha marcat cap objectiu de tones d’aliments per a aquesta edició encara que confia en repetir la mateixa xifra que l’any passat quan es van recollir un total de 29.815 quilos d’aliments. Rodríguez ha lamentat que no s'hagi aconseguit la xifra de voluntaris suficient per evitar doblar torns. Finalment seran un centenar les persones que estaran en diferents moments en els nou punts de recollida establerts, la meitat dels que hagués estat ideal.

Els aliments recollits es portaran al magatzem municipal d'aliments de l'avinguda de Girona i allà els voluntaris els "classificaran i també per data de caducitat per evitar que cap producte de la campanya es faci malbé”. En aquest centre logístic treballaran entre 30 i 40 persones, alguns d'ells de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Santa Perpètua. En el transport de les banyeres plenes des dels centres comercials fins al magatzem participen treballadors de les Brigades municipals de manera voluntària.

Miquel Àngel Rodríguez també recorda que a Santa Perpètua es troba situat el magatzem de la comarca del Vallès Occidental. En aquest punt es concentra l’excedent d’aliments recollits en alguns municipis per cobrir alguna localitat que hagi resultat deficitària. A cada entitat s’atorguen uns 25 quilos d’aliments per beneficiari (certificats per les derivacions dels Serveis Socials municipals). A Santa Perpètua, els aliments són distribuïts principalment a través de les entitats Càritas i el Cabàs Solidari.

A Santa Perpètua es porta a terme aquesta iniciativa des de l’any 2010 i en ella participen també empreses i tots els centres educatius.