Vés al contingut (premeu Retorn)

Més d’un centenar de persones rebran un àpat diari a l’agost gràcies al menjador social

per Ana Ruiz darrera modificació 20/07/2017 13:30

L’Ajuntament de Santa Perpètua preveu subministrar àpats durant aquest estiu a un total de 115 persones, segons ha fet públic la Regidoria de Benestar Social i Atenció a les Persones. Per una banda, hi ha els usuaris del menjador social del Casal Cívic i, per a una altra, les famílies en situació d’emergència bàsica. Aquestes xifres són provisionals i poden variar segons les situacions de les famílies perpetuenques.

L’objectiu és assegurar un àpat diari a aquestes famílies, un cop acabades les escoles i els casals d’estiu. Els beneficiaris d’aquest programa de menjador social seran en principi 92 persones de vint-i-dues famílies. Concretament 57 infants i 35 adults que rebran un àpat diari del 31 de juliol a l’11 de setembre. Durant l’estiu no són només els infants els beneficiaris sinó la família sencera a qui es garanteix un àpat diari. La idea és que s’asseguri un àpat diari saludable i equilibrat.
També durant el mes d’agost, vint-i-tres usuaris del menjador social del Casal Cívic rebran el càtering, ja que durant tot el mes d’agost el servei tanca per vacances. Així doncs aquestes persones rebran el dinar del 31 de juliol al 4 de setembre.

Els beneficiaris del servei de menjador social d’estiu que han estat determinats per la Regidoria de Benestar Social i Atenció a les Persones aniran cada dia de dilluns a dissabte a recollir el dinar. Dissabte serà doble. El càtering té en compte al·lèrgies alimentàries i també el dinar halal i consta de dos plats, postres i pa.

La regidora de Benestar Social i Atenció a les Persones, Ana Bajo, insisteix que l’Ajuntament “ha de fer un seguiment i un suport diari als veïns que es troben en situació de gran vulnerabilitat sigui o no període de vacances en els equipaments a través dels quals habitualment s’ofereix aquest servei”. Bajo ha destacat que la xifra de beneficiaris és menor que la de l’any passat i de l’anterior. Al 2015 van ser 135 i l’any passat van ser 125 les persones que van necessitar aquest servei.