Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Obra Social La Caixa dóna 12.000 euros al Cabàs Solidari

per Comunicació darrera modificació 04/05/2017 14:36

L’Obra Social de la Caixa ha lliurat un donatiu de 12.000 euros a l’entitat El Cabàs Solidari de Santa Perpètua. Aquest import s'ha destinat a la millora del servei del magatzem general d’aliments amb l’adquisició d’un elevador i dos transpalets i també al nou programa d'higiene personal d'El Cabàs. Amb el fons restant i d’altres donatius que l’associació ha aconseguit adquiriran també un camió.

L’acte simbòlic de lliurament es va fer dimecres a la Torre del Rector, seu del magatzem d’aliments, amb l’assistència de l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, la regidora de Serveis Socials, Ana María Bajo, el director de l’oficina de de l’entitat bancària de la Rambla, Salvador Pielias, el president d’El Cabàs, Miquel Àngel Rodríguez i una quinzena de voluntaris d’El Cabàs Solidari.

El director de l'Oficina de la Caixa, Salvador Pielies ha manifestat que l'objectiu d'aquesta col·laboració és “intentar pal·liar la situació de les persones que ho estan passant molt malament” i ha explicat que “l'Obra Social també vol arribar a la proximitat de les persones que veiem cada dia i que tenen problemes i necessitats”. Pielies ha afegit que “el banc d'aliments és una qüestió que valorem moltíssim” i ha volgut destacar especialment el paper de les persones voluntàries “que són qui fan possible que tot això funcioni”. Pielies ha assegurat que la voluntat és donar continuïtat a aquesta col·laboració.

Per la seva part, el president d'El Cabàs Solidari, Miquel Àngel Rodríguez, ha agraït la col·laboració de l'Obra Social de La Caixa i ha explicat que el material adquirit era necessari per al magatzem d'aliments perquè “per moure la quantitat ingent d'aliments, necessitem eines”. Miquel Àngel Rodríguez ha explicat que a més de l'adquisició de l'elevador i els transpalets, la donació també s'ha emprat en finançar una part de la compra d'un camió per a l'associació i per la partida de productes d'higiene personal. “Vaig idear el programa d'higiene personal amb l'objectiu que les persones pugin tenir una aparença curosa i amb dignitat”, ha explicat el president del Cabàs que ha afegit que “dedicarem al voltant d'uns deu mil euros a aquest programa, que sufragarem amb una subvenció de la Generalitat i l'aportació de La Caixa”.

Rodríguez ha assenyalat que “la situació actual porta a la nostra entitat a seguir incrementar esforços i en nom de la responsabilitat col·lectiva que tots tenim, El Cabàs Solidari agraeix aquesta col·laboració que ens ajuda a fer possible el servei que tenim encomanat, és el de treballar per, i amb les persones més febles de la nostra societat”.

El Cabàs Solidari compta amb un total de 32 voluntaris i atén més de 500 perpetuencs i perpetuenques. L'associació ja està començant a preparar el Gran Recapte d'Aliments que tindrà lloc els dies 27 i 28 de novembre.