Vés al contingut (premeu Retorn)

Les escoles llegeixen avui el manifest del CNIAC amb motiu del Dia dels Drets dels Infants

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 14:18

Les escoles de Primària de Santa Perpètua faran durant la jornada d'avui 21 de novembre lectura del manifest amb motiu de la celebració ahir del Dia Mundial dels Drets dels Infants, segons ha informat la Regidoria d’Educació.

El document ha estat elaborat pel Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC) en el qual hi ha dos representants perpetuencs. El Manifest en defensa dels drets dels infants i els adolescents de Catalunya inclou el dret a participar a la vida social, cultural i política “perquè tots els infants tenen dret a opinar sobre els temes que els afecten, en conjunt amb altres persones, i a intervenir i fer el que pugui afectar al desenvolupament del seu entorn”; el dret a una vida digna i un entorn saludable i “a tenir a prop seu un metge que els pugui atendre i dret a una alimentació i un entorn saludable”. El manifest també destaca el dret a una educació de qualitat “perquè és important per al futur de la societat ja que construeix persones civilitzades, educades i amb valors” i el dret a una família “que es preocupi per ell i li proporcioni elements bàsics però no únicament objectes materials, sinó l’amor d’una mare o un pare i el sentiment de pertànyer a un lloc”.

El Manifest conclou que “tots i totes amb petits actes quotidians hem de fer possible que els nostres drets es compleixin” i demana “el suport i treball del govern per garantir el compliment dels drets”.

Manifest del CNIAC (pdf)