Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament renova els serveis d'intermediació per deutes hipotecaris i d'orientació jurídica

per Comunicació darrera modificació 26/02/2015 14:12
El Consistori ha renovat el conveni amb el Col·legi d'Advocats de Sabadell

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha renovat el conveni amb el Col·legi d’Advocats de Sabadell per mantenir el Servei d’Orientació Jurídica (SOJ) i el Servei d’Intermediació per Deutes Hipotecaris (SIDH). El regidor de Serveis Socials, Francesc Rodríguez, i el degà del Col·legi d’Advocats de Sabadell, Juan Antonio García, van signar el conveni el 17 de febrer a les dependències municipals.
El SOJ és un servei gratuït per a la ciutadania on es poden fer consultes jurídiques i obtenir una primera indicació i la derivació, si és necessària, per obtenir un advocat d’ofici. El SIDH també és gratuït i forma part de l’estructura del Servei de Mediació Hipotecària de l’Ajuntament. La seva funció és estudiar els casos de famílies afectades per processos d’execució hipotecària que poden acabar en desnonament i tenir l’assessorament de dues persones advocades expertes en intermediació amb entitats bancàries, segons ha detallat la Regidoria de Serveis Socials.
El SOJ es presta el primer i el tercer dimarts de cada mes, de 17 a 20 hores, mentre que el SIDH s’ofereix el segon i quart dimarts de mes, en el mateix horari.

Serveis Socials informa vers la mediació hipotecària

La Regidoria de Serveis Socials, ha volgut recordar la importància que “totes aquelles famílies afectades per deutes hipotecaris, que estiguin en processos d’execució hipotecària o que hagin rebut notificacions de possibles desnonaments, s’adrecin al Servei de Mediació Hipotecària (SMH)”. El servei treballa per poder trobar una solució i evitar la pèrdua de l’habitatge habitual. Des de la seva creació, al setembre de 2011, el servei ha atès més de 400 famílies del municipi. “És cabdal que les famílies afectades vinguin a l’inici dels impagaments de les quotes, ja que com més aviat, abans es comença a negociar amb l’entitat, millors resultats es poden aconseguir i es pot evitar molt més fàcilment un possible desnonament”, ha detallat la Regidoria. Les persones afectades poden sol·licitar hora per al sevei a l’OAC de Serveis Socials, al telèfon 93 574 32 34 ext. 2312 o al correu smh@staperpetua.cat