Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament de Santa Perpètua reconeix la tasca social de l'Associació de Disminuïts, Rober de Càritas, i GSIS

per Comunicació darrera modificació 04/05/2017 13:30
El Consistori ha commemorat els dies internacionals del Voluntariat i la Discapacitat

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va reconèixer la tasca social de l'Associació de Disminuïts, Rober de Càritas, i GSIS (Grup de Serveis d'Iniciativa Social- Barcanova) durant la commemoració dels dies internacionals de la Discapacitat i del Voluntariat. L'acte es va celebrar dissabte 29 de novembre al Teatre del Centre Parroquial. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar la tasca d'aquestes entitats en l'àmbit social i va reafirmar el compromís especial de l'Ajuntament en l'atenció i suport a les persones amb discapacitat ja que “és un acte de justícia social i d'igualtat d'oportunitats per a totes les persones”. Garcia va assenyalar que la doble commemoració, Dia del Discapacitat i del Voluntariat, tenen “molt a veure” i molts voluntaris col·laboren en aquest sector. També va tenir paraules de reconeixement als més de 200 voluntaris que van col·laborar amb el Gran Recapte d'Aliments 2014 i als membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, que enguany amb complert el seu 30 aniversari.

El tinent d'alcalde de l'Area de Benestar Social i atenció a les persones, Francesc Rodríguez, va declarar que “avui és un dia especial i un dia per passar-ho bé” i va recordar que el 10 de gener al matí a la plaça de Can Folguera se celebraran els actes que es van ajornar el dissabte a causa de la pluja.

La representat del Rober de Càritas Maria Jesús Pitarque va agrair a l'Ajuntament aquest reconeixement i va recordar a la desena de companyes que col·laboren amb l'entitat que durant tres dies a la setmana lliuren roba a les persones amb pocs recursos econòmics.

El president de l'Associació de Disminuïts, Francesc Martínez, va manifestar que aquest reconeixement és per la feina feta i per a les persones que han passat per l'entitat en els seus 20 anys d'existència. La presidenta de GSIS, Roser Ferré, va mostrar la seva il·lusió pel reconeixement de Santa Perpètua a la seva tasca i va recordar que l'any vinent compliran el seu 25è aniversari.

 

El 10 de gener s'ha programat una xocolatada popular, es podrà gaudir de passejos gratuïts en poni per a infants, a càrrec de Barcanova, de circuits de sensibilització, a càrrec de la Fundació Ecom, d’un castell inflables i tallers de maquillatge infantil i henna i de l’animació per tota la plaça de la pallassa Raspilla. Per la seva banda, Emoticat organitzarà diversos tallers, en els quals es treballaran les emocions bàsiques, el còctel aperitiu d’emocions amb fruites d’una forma molt divertida i pedagògica. A les 11 i a les 13 hores, Emoticat també convocarà unes flasmobs amb la cançó Mensajes de agua, de Macaco. A les 12 h, tindrà lloc a la plaça l’espectacle de circ-clown La Cloti al circ, a càrrec de Merche Ochoa, premi Nacional de Circ 2014, i Núria Valerio, amb la col·laboració d’Almazen.