Vés al contingut (premeu Retorn)

La Regidoria de Solidaritat inicia una campanya de recollida de roba d'abric per a les persones refugiades

per Comunicació darrera modificació 09/05/2017 14:25
De l'11 al 29 de gener s'instal·laran punts de recollida als centres cívics i a la Granja Soldevila

La Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda durà a terme de l’11 al 29 de gener una campanya de recollida de roba d’abric per als refugiats que intenten arribar a Europa fugint dels conflictes armats dels seus països d'origen. La ciutadania que vulgui col·laborar podrà aportar les peces als contenidors que se situaran als centres cívics municipals i a la Granja Soldevila.

La campanya es duu a terme en col·laboració amb l'ong francesa Le Livre de Douai, que gestionarà tot el material recollit per distribuir-lo al Centre d’Acollida de Calais, localitat francesa propera amb la frontera belga. El regidor de Solidaritat i Cooperació, Sergi Hernández, ha destacat que aquest centre, que va patir al novembre un incendi, per la seva situació geogràfica “gestiona un alt volum de persones i està en un punt calent de la ruta, perquè està justament al costat del pas fronterer amb Bèlgica i allà s'hi adreça tot el contingent de persones refugiades que es desplacen tant a les zones industrialitzades de França com al nord d'Europa”.

El regidor ha detallat que davant les baixes temperatures que es registren a la zona es recollirà tot tipus de roba d'hivern i mantes, que estiguin en un estat òptim, i també ha destacat la importància dels mitjons i el calçat.

Sergi Hernández, ha explicat que l’actuació forma part de la campanya municipal de suport a les persones refugiades i ha sorgit d’una iniciativa ciutadana. “A través del contingent que estem duent a terme i tota la feina de gestió en un futur de refugiats i la campanya de sensibilització, durant la xerrada Refugiats, conseqüència d'un conflicte se'ns van adreçar diferents persones del municipi per proposar-nos iniciatives com en aquest cas de recollida de roba d'hivern”, ha manifestat.