Vés al contingut (premeu Retorn)

La Fira Nadal dóna el tret de sortida aquest dissabte 12 de desembre a la campanya de Nadal i Reis

per Comunicació darrera modificació 09/05/2017 14:15

La plaça de la Vila i la Rambla seran l’escenari aquest dissabte 12 de desembre de la Fira Nadal que organitzen les regidories de Promoció Local i Relacions Ciutadanes. Està previst que unes cinquanta paradetes de comerços i entitats s’instal·lin en aquesta ubicació per vendre diferents productes relacionats amb les festes nadalenques. L’acte fa anys que es realitza al municipi i dóna el tret de sortida a la campanya de Nadal i Reis, que inclou activitats organitzades per l’Ajuntament, entitats locals i establiments comercials.

La Fira obrirà les seves portes a les 10 del matí i finalitzarà a les 19 hores. A les 11 del matí, també arrencarà un taller infantil per crear figures i elements decoratius de Nadal i emportar-se’ls a casa. L’activitat comptarà amb tot tipus de material de papereria i reciclat per treballar en família. El grup de competició de hip-hop del Pavelló d’Esports K-mec, Go actuarà a les 11 i a les 13 hores i l’escola d’anglès Kids&Us oferirà dues sessions de conte o Story time a les 12 i a les 16 hores.

L’escenari que s’instal·larà a la plaça de la Vila acollirà a partir de les 17 hores un espectacle musical i d’animació infantil a càrrec del grup local La Belluga i, a les 18 hores, serà el torn de l’Escola de Música i Dansa, que amb el grup Dansa 4, oferirà l’actuació que farà encendre la il·luminació nadalenca de la plaça de la Vila. L’escola de teatre Bambalina també s’afegeix als actes de la programació amb representacions breus teatrals que faran a qualsevol punt de la fira.

Durant la Fira de Nadal, es repartiran els pictogrames Kukuxumuxu a aquells establiments comercials que s’hagin adherit a la campanya impulsada per Espiral amb la col·laboració de l’Ajuntament. La iniciativa vol que persones amb autisme, discapacitat i altres trastorns associats a l’edat o la memòria puguin identificar amb claredat l’entrada als establiments comercials i espais públics, gràcies a aquests pictogrames.

Per la seva part, els Espais Joves de la Regidoria de Joventut tindran també el seu lloc a la Fira de Nadal amb l’objectiu “de compartir aquestes dates amb els joves del municipi” i està prevista “alguna activitat dinamitzada i la instal·lació d’un mural de recollida de propostes per tenir presents a la programació del proper any als espais joves i serveis de Joventut”.

Durant la Fira, les AMPA també hi seran presents i recaptaran fons per als seus viatges de fi de curs o, com la d’Els Aigüerols, per finançar el projecte que els infants han treballat a l’escola i que ha de millorar el pati amb la instal·lació d’elements i la creació d’espais, segons han informat. També durant la Fira de Nadal, un col·lectiu de joves instal·larà una carpa on recolliran roba d’abric i mantes que faran arribar a través d’organitzacions per als refugiats.

La Fira esdevé un escenari perfecte per a la venda de productes fets a mà i altres objectes de Nadal que serveixen per al finançament de moltes de les activitats de les entitats i per donar a conèixer la seva activitat. Alguns establiments comercials també hi seran presents a la Fira de Nadal.