Vés al contingut (premeu Retorn)

La campanya del Gran Recapte es presenta el 19 de novembre a la Sala de Plens

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 13:12

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Perpètua acull aquest dijous 19 de novembre la presentació del Gran Recapte d’Aliments. L’activitat, convocada per l’Ajuntament de Santa Perpètua i el Banc d’Aliments, inclou l’actuació del Cor NovAura i començarà a les 19 hores. El Gran Recapte tindrà lloc el 27 i 28 de novembre i necessita uns 25.000 voluntaris a Catalunya.

A Santa Perpètua, s’espera comptar amb l’ajuda de 160, xifra assolida l’edició de 2014 en la qual es van recollir 25.000 quilos d’aliments al municipi. Els ciutadans que es vulguin registrar com a voluntaris o coordinadors ho poden fer al web www.granrecapte.com. A Santa Perpètua aquest tràmit es pot realitzar també als centres cívics i a l’Ajuntament, tot i que l’organització considera més idoni fer-ho a través del web.

El sistema de funcionament del Gran Recapte d’Aliments serà el mateix d’altres anys. S’establiran nou punts de recollida situats als establiments comercials adherits a la campanya: Àrea de Guissona, Bonpreu, Carrefour Market, Condis, Esclat, La Perpetuenca, Lidl, Mercadona, Mercat Municipal i Dia. Aquestes taules funcionaran el 27 de novembre i dissabte 28 tot el dia, excepte a La Perpetuenca i al Mercat Municipal, on estaran operatives divendres tot el dia i dissabte només al matí. També hi haurà personal voluntari per a la logística i en magatzem.

Es calcula que actualment un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones, segons el Banc d’Aliments, “requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte, que enguany arriba a la sisena edició”.