Vés al contingut (premeu Retorn)

L'equip de govern presentarà al Ple de juliol actuacions prioritàries de caire social i ocupacional

per Comunicació darrera modificació 24/07/2015 13:04
L'import de les mesures ascendeix a 1.050.000 euros per a la lluita contra l'atur i les desigualtats

El nou govern local presentarà al proper ple ordinari del mes de juliol un pla d'actuacions prioritàries per fer front a necessitats de la ciutadania derivades de la situació de crisi econòmica que contempla accions de caire social i ocupacional. El pla incorpora mesures per un import d'1.050.000 euros dels quals 200.000 seran per a accions socials i 850.000 euros per invertir en cinc accions a desenvolupar mitjançant un pla d'ocupació que permetrà inicialment la contractació de quinze persones aturades que no estiguin cobrant la prestació d'atur. Amb aquestes mesures, l'Ajuntament vol alleujar temporalment les dificultats laborals i socials per les quals passen moltes famílies.

L'equip de govern presentarà al ple del 23 de juliol un pla d'actuacions prioritàries de rescat social i de foment de l'ocupabilitat per un import d'1.050.000 euros amb l'objectiu d'endegar mesures socials per a famílies sense recursos econòmics i fomentar l'ocupació mitjançant la contractació d'un total de quinze persones.

La proposta pretén aprovar un pla social per a famílies sense recursos econòmics per un import de 200.000 euros per al programa de suport a la gent gran, el d'aliments per a persones sense recursos, d'ajuda i suport en situacions d'emergència o dificultat habitacional i d'ajuda per al manteniment dels subministraments bàsics de la llar. La proposta inclou també la creació d'un nou programa de suport a la infància amb nous serveis com el d'intervenció socioeducativa per a infants i adolescents, de reforç escolar i de suport a l'estudi.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha expressat que “un dels objectius del nou govern municipal és la lluita contra l'atur i les desigualtats per tal d'oferir als ciutadans eines de millora social i promoció laboral, en la mesura de les possibilitats municipals” i, per això, una de les primeres accions del nou equip de govern ha estat la presentació d'aquest Pla d'actuacions de rescat social i de foment de l'ocupabilitat.


S'endegarà un nou pla d'ocupació per a quinze aturats

El Pla preveu també destinar un total de 850.000 euros per invertir en cinc accions a desenvolupar mitjançant un pla d'ocupació que permetrà inicialment la contractació de quinze persones aturades que no cobrin prestació d'atur.

L'Ajuntament oferirà un contracte laboral temporal de tres mesos prorrogables, depenent de l'actuació, per a treballar en l'adequació dels baixos dels pisos de lloguer de joves com a magatzem municipal d'aliments i nova ubicació de la Regidoria de Serveis Socials i del rober de Càritas. L'Ajuntament vol reubicar aquests serveis per millorar l'atenció que es dóna a la ciutadania així com dotar a les voluntàries del rober de Càrites de més espai per fer front a les seves necessitats. Una altra de les actuacions que realitzaran els contractats serà la construcció de l'aula d'educació viària i ambiental, que s'ubicarà al parc Central, i es continuarà amb les obres a la via pública que pretenen eliminar barreres arquitectòniques. Les actuacions també se centraran en les obres d'adequació de l'espai on es troba ubicada la caldera a l'edifici del Vapor en una primera fase.

Les contractacions dels diferents perfils professionals està prevista que s'iniciï al mes de setembre, tot i que la convocatòria es farà a principis del mes d'agost a través del Servei d'Ocupació de Catalunya. Els perfils dels contractants seran del sector de la construcció, concretament de capatàs-conductor de camió, de paleteria i urbanització, de manobre o peó, d'oficial de guixaire, pladurista i pintors. Isabel Garcia ha destacat que les contractacions volen “alleujar temporalment les dificultats laborals per les quals passen moltes famílies i beneficiar a la ciutadania amb les actuacions que realitzen, moltes d'elles destinades a millorar serveis que s'ofereixen”.

El pla pretén donar suport immediat i urgent a les famílies i persones vulnerables en matèria d'alimentació, roba i primeres necessitats i reduir l'atur en sectors laborals vinculats a la construcció i formar les persones que vulguin reincorporar-se a la professió o reciclar-se cap a altres professions de més demanda actual.