Vés al contingut (premeu Retorn)

L’Ajuntament presenta al·legacions a la llei de pobresa energètica

per Ana Ruiz darrera modificació 12/06/2017 10:08

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha presentat al·legacions contra el Reial Decret del govern espanyol que regula el nou bo social i la figura del consumidor vulnerable. El consistori considera que el decret del Ministeri d’Energia deixarà fora moltes persones vulnerables, que els descomptes que planteja són insuficients i que afavoreix les grans companyies de subministraments d’energia. També assenyala que acaba amb el principi de precaució, és a dir, el que evita que es produeixi el tall del subministrament per poder comprovar primer si aquell habitatge és o no vulnerable.

En un document de 15 pàgines, l’Ajuntament explica que la reforma plantejada pel Govern central és insuficient per evitar talls de subministrament a famílies en risc d’exclusió social i que veta les petites comercialitzadores d’energia, ignora la legislació de les comunitats autònomes i només protegeix una minoria de la població vulnerable. En aquest sentit explica que el 43,7% dels casos de pobresa energètica atesos pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona quedarien fora de protecció amb el nou reial decret. L’Ajuntament insisteix que abans de procedir a realitzar un tall en el subministrament elèctric hauria de ser obligatori un informe dels serveis socials que acrediti la situació de la família afectada.

La regidora de Benestar Social, Ana Bajo, ha explicat que “el govern discrimina també a persones que viuen soles que no tenen cap protecció o a les famílies monoparentals amb un sol fill que tampoc entren en valoració, i en canvi, a les famílies nombroses no s’hi exigeix renda mínima” i ha afegit que “crec que la llei catalana és molt més justa però troba molts entrebancs i no es desenvolupa en la seva totalitat”.