Vés al contingut (premeu Retorn)

L’Ajuntament endegarà un nou servei d’atenció i suport a les famílies i infants vulnerables

per Comunicació darrera modificació 12/11/2015 12:37
El Servei d’intervenció socioeducativa estarà situat als baixos de l’edifici de la gent gran

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda endegarà al mes de desembre un nou servei municipal d’atenció a les famílies i infants i adolescents en situació de risc. L’alcaldessa, Isabel Garcia; la regidora de Serveis Socials, Ana Bajo; i la cap del Departament, Anna Mir, van visitar les obres d’adequació de les instal·lacions que acolliran aquest servei, que se situarà a les dependències municipals de la planta baixa de l’edifici de la gent gran, a la plaça de Can Folguera.

La regidora de Serveis Socials, Ana Bajo, ha explicat que el servei oferirà suport a les famílies en l’exercici de les seves funcions parentals amb l’objectiu de millorar la situació dels infants i adolescents i del seu entorn familiar i reduir les situacions de risc. “No s’adreça només als infants, sinó que volem que les famílies que són vulnerables del municipi puguin passar pel centre on obtindran suport psicològic i eines per afrontar les situacions amb els seus fills”, ha detallat. La regidora ha destacat que aquest “és un projecte molt innovador i que es fa aplicant el nou model que s’ha vingut treballant amb la Generalitat de Catalunya”. El Servei d’intervenció socioeducativa s’adreça a famílies derivades des del Departament de Serveis Socials. L’equip de professionals que atendrà infants i pares estarà format per educadors, monitors, psicòlegs i pedagogs.

La regidora ha detallat que el Centre atendrà tot el dia i que la previsió és que al matí i una hora a la tarda es realitzi el suport als pares i mares, mentre que a la tarda es dugui a terme l’atenció i les activitats amb els infants. “La idea d’aquest equipament no és que els nens i nenes estiguin sempre allà, sino que vagin rotant, que passin i tinguin la capacitat d’anar a altres activitats extraescolars normalitzades i que les famílies tinguin suport i acompanyament per part de l’Ajuntament”, ha afegit Ana Bajo. El Centre també oferirà servei de suport als pares i mares amb infants de 0 a 3 anys.

El nou equipament so­cio­educatiu estava ocupat fins fa unes setmanes per les regidories d’Igualtat i Convivència i Ciutadania, que s’han traslladat a l’Ajuntament i al Centre Cívic Can Folguera, respectivament. L’espai disposa d’una superfície de més de 170 metres quadrats i acol­lirà dues sales polivalents, despatxos d’atenció i lavabos adaptats. Treballadors de plans d'ocupació estan duent a terme les obres de reforma, que està previst que finalitzin la darrera setmana del mes de novembre, amb l’objectiu d’obrir el nou servei el dia 1 de desembre. La regidora també ha destacat que la ubicació del nou equipament “és molt addient per realitzar també activitats a la plaça de Can Folguera i que els infants puguin entrar i sortir per un espai de vianants”. Ana Bajo ha afegit que l’empresa concessionària del servei té previst contactar amb les entitats de Can Folguera per explicar-les el projecte. “Implicar al barri també és molt important”, ha afegit.


Acció socioeducativa als cívics

D’altra banda, la Regidoria de Serveis Socials endegarà també properament el Programa d’acció socioeducativa, que desenvolupa amb infants de quatre a onze anys als centres cívics Can Folguera, el Vapor, la Creueta i Mas Costa. La regidora ha explicat que el programa serà ofert per la mateixa empresa que durà a terme el Servei d’intervenció i ha explicat que “han guanyat les dues licitacions i això facilitarà la coordinació i les derivacions necessàries entre ambdós projectes, que estan molt vinculats”. Ana Bajo ha anunciat que les activitats previstes amb els infants “estan molt encarades a la motivació i les emocions per poder desenvolupar el seu caracter i les seves eines personals” i ha anunciat que es treballaran diferents tallers com el de teatre, el d’arts plàstiques i de jocs cooperatius, entre d’altres accions.