Vés al contingut (premeu Retorn)

Humana recull una vintena de tones de roba en el primer semestre de l’any

per Ana Ruiz darrera modificació 18/07/2017 10:18

La Fundació Humana ha recollit gairebé 20 tones de roba usada a Santa Perpètua durant el primer semestre de l’any. Humana hi té instal·lats vuit contenidors on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans, segons destaca en un comunicat.

Humana, des del 1987, promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori. A Santa Perpètua ha recollit 19.992 kg de tèxtil usat. La reutilització i reciclatge de la roba recollida evita l’emissió de 63 tones de CO2, en no ser enviades a un abocador per a incineració.

La Fundació, que celebra el 30è aniversari, va ser pionera en la recollida selectiva de roba usada. A Catalunya, l’entitat ha recollit 2.430 tones de gener a juny, un 4,58% més que al mateix període de l’any anterior (2.324 tones).