Vés al contingut (premeu Retorn)

Espiral distribueix 300 pictogrames entre els comerços per eliminar barreres

per Comunicació darrera modificació 02/05/2017 14:05

L’entitat local Espiral ha iniciat la distribució d'uns 300 pictogrames entre els establiments comercials del municipi amb l’objectiu que persones amb autisme, discapacitat i altres trastorns associats a l’edat o la memòria puguin identificar amb claredat els comerços. Aquest projecte d’implementació de pictogrames és un programa pioner i s'emmarca en la campanya Eliminant barrerres, que impulsa l'entitat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Perpètua i l’Obra Social la Caixa.

Els pictogrames, que han estat dissenyats per Kukuxumuxu, són dibuixos que representen objectes i accions de manera simplificada, comprensibles en qualsevol llengua i ajuden en la transmissió d’un missatge de forma visual immediata, de forma clara i directa, sense necessitat del llenguatge.

La presidenta d’Espiral, Maribel Medina, ha explicat que la campanya, que porta per títol Eliminant barreres, va néixer l’any 2014 amb l’objectiu que persones amb autisme o trastorns de la memòria identifiquin de quin tipus d’establiment es tracta i facilitar la comprensió de les activitats i dels espais. Maribel Medina també ha detallat que els comerciants del municipi han estat molt receptius a la campanya, que pretén la inclusió i millorar la qualitat de vida del col·lectiu de persones amb autisme i altres trastorns.

La campanya es va iniciar dissabte 12 de desembre coincidint amb la Fira de Nadal. Aquesta primera fase pretén arribar a 300 establiments del nostre municipi i en una segona a 700 comerços.