Vés al contingut (premeu Retorn)

El Ple aprova un pla d'accions socials i ocupacionals dotat amb un milió d'euros

per Comunicació darrera modificació 27/08/2015 11:49
El menjador social d'estiu donarà servei a 125 persones

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat un pla d'actuacions prioritàries per fer front a necessitats de la ciutadania derivades de la situació de crisi econòmica que inclou accions de caire social i ocupacional. El pla incorpora mesures per un import d'1.050.000 euros.

L'Ajuntament destinarà uns 200.000 euros per a accions socials i 850.000 euros en cinc accions a desenvolupar mitjançant un pla d'ocupació que permetrà inicialment la contractació de quinze persones aturades que no estiguin cobrant la prestació d'atur.

La modificació de crèdit per posar en marxa aquest pla va ser aprovada amb els vots favorables d'ICV, PSC, ERC i C's i dues abstencions de la CUP i la PCCA.

Pel que fa a les accions socials, el pla inclou partides per a diferents programes com els de teleassistència i el SAD, el d'aliments per a persones sense recursos, el d'ajuda i suport en situacions d'emergència o dificultat habitacional i el d'ajuda per al manteniment dels subministraments bàsics de la llar.

La regidora de Benestar Social i Atenció a les Persones, Ana Bajo, ha informat que el menjador social d'estiu està activat i donarà servei a 125 persones. Del 3 d'agost al 13 de setembre rebran un àpat diari 23 famílies formades per 40 adults i 66 infants i, durant l'agost quan està tancat el Centre de Dia, també es subministrarà àpats a 19 usuaris d'aquest menjador social.

Entre les accions socials que inclou el pla, hi ha un nou programa de suport a la infància amb nous serveis com el d'intervenció socioeducativa per a infants i adolescents de 0 a 18 anys i a les seves famílies, que es complementarà amb activitats lúdiques als centres cívics, reforç escolar i suport a l'estudi. Aquest nou servei d'intervenció socioeducativa es durà a terme als baixos de l'edifici dels pisos de la Gent Gran, situat a l'avinguda de Jacint Verdaguer.

A través de nous plans d'ocupació, l'Ajuntament vol dur a terme diverses accions a les quals dedica 850.000 euros. La primera serà adequar els dos locals dels pisos de lloguer de joves. Un dels locals seria per traslladar-hi el magatzem municipal d'aliments, actualment ubicat a la Torre del Rector, i el rober de Càritas, situat al carrer de Pau Picasso.

El tinent d'alcalde de l'Àrea d'Organització i Economia, Albert Ortiz, va explicar al ple que la nau de la Torre del Rector no permet la instal·lació de prestatgeries i que, en el nou emplaçament, aquest magatzem disposarà de 269 metres quadrats. També millorarà substancialment l'espai del Rober de Càritas que passarà d'un local de 45 metres quadrats a un de 116. I en l'altre local dels pisos de lloguer de joves s'ubicarà la Regidoria de Serveis Socials i el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD).

També a través de plans d'ocupació es construirà l'aula d'educació viària i ambiental, que s'ubicarà al parc Central, es continuarà amb les obres a la via pública per eliminar barreres arquitectòniques i es reprendrà la rehabilitació del Vapor.