Vés al contingut (premeu Retorn)

El Ple aprova el manifest contra la violència masclista i es compromet a lluitar contra aquesta xacra i a continuar treballant per la igualtat

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 12:32

El Ple Municipal de novembre va aprovar ahir el Manifest de Santa Perpètua contra la violència masclista, que es commemora aquest 25 de novembre. A través del document s'acorda demanar al Govern de l'Estat que doti suficientment les partides pressupostàries, retallades en els darrers anys per als recursos destinats a prevenció i a l'assistència social de les víctimes. De la mateixa manera, el manifest demana incorporà al currículum escolar formació en Igualtat. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda es compromet també a continuar treballant i incidint en la plena igualtat de tots els habitants de la ciutat i en actuar amb les accions de prevenció i sensibilització per la plena eradicació de la violència masclista contra les dones.

L'esportista perpetuenca Laura Vicente llegirà aquesta tarda el manifest, en el decurs de l'acte de commemoració del 25 de novembre, que tindrà lloc a les 18 hores a la plaça de la Vila i que també comptarà amb les actuacions de les alumnes de dansa i d’ensembles de guitarra de l'Escola Municipal de Música i Dansa.

El Ple Municipal també va aprovar per unanimitat el nomenament dels membres del Consell Assessor d'Urbanisme, format per representants polítics, tècnics, veïnals i d'entitats de diferents àmbits i experts. El primer Consell Assessor tindrà lloc el proper dijous 1 de desembre, a les 18 hores a la Sala de Plens.

La Corporació va votar unànimement una proposició en què mostrava el el seu desacord amb la sentència del Tribunal Suprem que ha declarat inaplicable el règim de finançament del bo social i que obliga a la indemnització a les operadores energètica de manera retroactiva. El text aprovat insta a l'Estat a l'aplicació d'una tarifa social adaptada a la situació econòmica de cada llar, que impliqui la garantia de subministrament a totes les famílies vulnerables, prioritzant els criteris econòmics i d'exclusió social, facilitant la tramitació per acollir-se a aquesta ajuda i millorant els sistemes de comunicació.

La sessió plenària de novembre també va aprovar una tercera proposició de suport a les institucions i càrrecs electes investigats per actuacions relacionades al procés sobiranista. El text acorda manifestar el suport de l'Ajuntament per “haver promogut i facilitat l'exercici del dret a decidir del poble de Catalunya o per qualsevol altra expressió de les seves opinions polítiques, de forma pacífica, lliure i democràtica”. El document va comptar amb el suport dels grups municipals d'ICV, ERC, CUP i PCCA, amb l'abstenció del PSC i el vot en contra de C's. http://staperpetua.cat/menu-principal/ajuntament-seu/organitzacio-municipal/organs-de-govern/ple-municipal/proposicions-grups-municipals/propostes-dels-grups-2016/4-2-proposicio-de-suport-a-les-institucions-i-carrecs-electes-investigats-per-actuacions-relacionades-amb-el-proces-sobiranista.pdf