Vés al contingut (premeu Retorn)

El nou equipament socioeducatiu d’atenció a les famílies i infants vulnerables obre les portes el 9 de desembre

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 12:29

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà les portes dimecres 9 de desembre del nou equipament socioeducatiu municipal adreçat a les famílies i infants en situació de vulnerabilitat. El servei, que s’ubica a la planta baixa de l’edifici de la gent gran, amb accés des de la plaça de Can Folguera, oferirà suport a les famílies en l’exercici de les seves funcions parentals amb l’objectiu de millorar la situació dels infants i adolescents i del seu entorn familiar i reduir les situacions de risc. Els usuaris d’aquest equipament seran derivats des de la Regidoria de Benestar Social i Atenció a les Persones. “La finalitat és poder treballar amb les famílies amb risc d’exclusió social greu, amb tota la família sencera, no només amb els infants”, ha detallat la regidora Ana Bajo. 

La Regidoria de Benestar Social va organitzar una tarda de portes obertes dimarts 1 de desembre per tal que les famílies coneguessin el nou espai i els professionals que l’atendran. “Ha sigut una mica una presentació i s’ha explicat a les famílies que aquest és un equipament per a tots i que volem la seva opinió i que ens expliquin les seves necessitats per poder-los ajudar”, ha indicat la regidora. Per aquest motiu, es va destinar un panell on les famílies van poder escriure els seus desitjos, mentre que, per als infants, es van col·locar unes cordes perquè poguessin escriure com els agradaria que s’anomenés l’equipament.

El centre romandrà obert de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, per atendre les famílies, i de 17 a 20 hores, els infants. Tot i així, també s’ha reservat l’última hora de la tarda per a les famílies que no puguin assistir al matí. El nou equipament socioeducatiu disposa d’una superfície de més de 170 metres quadrats i acull dues sales polivalents, despatxos d’atenció i lavabos adaptats. Treballadors de plans d'ocupació han realitzat les obres de reforma d'aquest nou centre municipal.


En marxa el Programa d’Acció Socioeducativa

D'altra banda, aquest dilluns 30 de novembre s’ha iniciat un nou curs del Programa d’Acció Socioeducativa. Aquesta acció es desenvolupa amb infants d’entre quatre i onze anys als centres cívics Can Folguera, Can Taió, la Creueta i el Vapor. “Es tracta d’un espai on es duen a terme diferents activitats i es treballen els hàbits d’escolarització, d’alimentació i higiene, entre d’altres”, ha detallat la regidora de Benestar Social, Ana Bajo. Els usuaris d’aquest servei municipal es distribueixen en dos grups en funció de les edats.