Vés al contingut (premeu Retorn)

El Gran Recapte a Santa Perpètua comptarà amb nou punts de recollida d'aliments els dies 27 i 28 de novembre

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 12:02

El divendres 27 i el dissabte 28 de novembre tindrà lloc el Gran Recapte d’Aliments, que organitzen els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades. Per sisè any consecutiu, el nostre municipi s’adhereix a aquesta iniciativa solidària. L’equip coordinador d’aquesta iniciativa a Santa Perpètua confia a assolir les mateixes xifres de la darrera edició, quan es van recollir 25.000 quilos d’aliments, tres vegades més que l’any 2010, quan es va organitzar per primer cop aquesta acció solidària. Deu establiments comercials col·laboren amb el Gran Recapte, que disposarà de nou punts de recollida.

Santa Perpètua comptarà amb nou punts de recollida situats als establiments comercials adherits a la campanya: Àrea de Guissona, Bonpreu, Carrefour Market, Condis, Esclat, La Perpetuenca, Lidl, Mercadona, Mercat Municipal i Dia. Aquestes taules funcionaran el 27 de novembre i dissabte 28 tot el dia, excepte a La Perpetuenca i al Mercat Municipal, que estaran operatives divendres tot el dia i dissabte només en horari de matí. Els productes que més es demanen durant el Gran Recapte són arròs, pasta, llegums, llet, oli, sucre, llaunes de conserva i tots aquells aliments nutritius de llarga durada.

L’equip coordinador del Gran Recapte d’Aliments a Santa Perpètua confia aquest any en assolir una xifra similar a l’edició de 2014, quan al municipi es van recollir 25.000 quilos d’aliments i es va comptar amb l’ajuda de 160 voluntaris. Aquestes persones fan torns a les portes dels comerços i també fan tasques de logística i en magatzem. El primer any d’aquesta iniciativa a la localitat (2010) es van recollir 8.000 quilos.

El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. També serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint ha anat creixent.
Es calcula que actualment un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte.
L’organització té previst instal·lar 2.500 punts de recolida a supermercats i mercats arreu de Catalunya i mobilitzar uns 25.000 voluntaris. El Gran Recapte d’Aliments al 2014 va recollir 4.686.000 kg en més de 2.000 punts i va comptar amb l’ajuda de 22.000 voluntaris.

Els Bancs d’Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.