Vés al contingut (premeu Retorn)

El Banc d'Aliments espera recollir 25 tones durant el Gran Recapte 2015

per Comunicació darrera modificació 09/05/2017 14:03

Una trentena de persones van participar ahir dijous al vespre a la presentació de la Campanya del Gran Recapte 2015 a Santa Perpètua, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de novembre. El Banc d'Aliments espera assolir les xifres registrades l'any passat quan es van recollir 25 tones d'aliments al nostre municipi. A l'acte, que va tenir lloc a la Sala de Plens, hi van participar l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; el Coordinador del Banc d'Aliments del Vallès Occidental, Miquel Àngel Rodríguez; el representant del Banc d'Aliments Joan Colomines; i el representant del Gran Recapte a Santa Perpètua Amador Queija.

La presentació es va cloure amb un recital a càrrec del Cor Novaura de Barcelona, dirigit per la directora del Cor Mitjans de l'Orfeó Català, Glòria Fernández. El grup, format per tretze dones, va oferir un repertori de música tradicional i actual.

El Gran Recapte tindrà lloc els dies 27 i 28 de novembre i comptarà amb nou punts de recollida al nostre municipi. Com a novetat, la campanya s'iniciarà el divendres al matí a tots els comerços adherits: Àrea de Guissona, Bonpreu, Carrefour Market, Condis, Esclat, La Perpetuenca, Lidl, Mercadona, Dia i Mercat Municipal.

El Coordinador del Banc d'Aliments al Vallès Occidental, el perpetuenc Miquel Àngel Rodríguez, va manifestar durant la presentació de la campanya que confien assolir les cifres de la campanya de l'any passat quan es van assolir 25.000 quilos i van participar uns 120 voluntaris. Rodríguez va detallar que el Gran Recapte "és una campanya de recollida d'aliments bàsics perque les persones necessitades del nostre entorn, rebin ajuda alimentària i també serveix per donar a conèixer la sitaució que travessen aquestes persones" i va destacar que per primer cop el Gran Recapte es farà conjuntament a nivell estatal i europeu.

Un dels representats del Gran Recapte a Santa Perpètua, Amador Queija, va voler donar les gràcies a l'Ajuntament, a les escoles i especialment als voluntaris per la seva col·laboració en aquesta campanya solidària.

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va manifestar que confia que la campanya serà un èxit i que la ciutadania del municipi s'implicarà un any més. "Ara és tracta de remoure les consciències respecte al greu problema que tenim a casa nostra, l’accès a una alimentació digna, promoure el voluntariat per tal que la campanya sigui un èxit i finalment recollir el màxim nombre possible de tones d’aliments a la ciutat", va assenyalar. L'alcaldessa també va destacar la tasca que realitzen les entitats Càritas i Cabàs Solidària al nostre municipi, coordinats amb la Regidoria de Serveis Socials i va anunciar que properament s'iniciaran les obres "per adequar un nou espai per al magatzem d’aliments que s’ubicarà als baixos de l’edifici d’habitatges per a joves, obres que executarem de forma directa des de l’Ajuntament mitjançant un Pla d’Ocupació per tal de contractar persones aturades del municipi".

Les persones que vulguin col·laborar com a voluntàries durant la celebració del Gran Recapte es poden registrar fins al 26 de novembre al web www.granrecapte.com. També es poden inscriure als centes cívics i a l'Ajuntament, tot i que l'organització considera més idoni fer-ho a través del web.