Vés al contingut (premeu Retorn)

Cartera de serveis municipals de Serveis Socials

per Ana Ruiz darrera modificació 17/11/2017 09:02

 Per a ampliar informació sobre els tràmits i sol·licituds contactar amb la regidoria.

 

Serveis d’atenció que presten els i les professionals de la regidoria i que inclouen:

  • El servei de primera informació a les persones usuàries.
  • L’atenció social per part dels i les professionals de l’Equip bàsic d’atenció social primària (treballadors/es socials).
  • L’atenció especialitzada a la infància per part de les Educadores de l’EBASP.
  • L’atenció especialitzada en l’àmbit de la diversitat funcional.
  • L’atenció especialitzada en l’àmbit del suport a l’habitatge.

 

A banda dels serveis d’atenció que presten els diversos professionals de la regidoria, hi ha una cartera de serveis municipal de suport a la ciutadania en situació de dificultat.

 

GARANTIA DE SERVEIS BÀSICS


Programa d’aliments

Consisteix en la distribució mensual de lots d’aliments amb la col·laboració de les entitats Càritas i Cabàs. Té per objectiu ajudar a cobrir les necessitats concretes d'alimentació i higiene tot fomentant un consum responsable, saludable i econòmicament sostenible. L’objectiu del servei és donar cobertura alimentària a tota la població usuària de la regidoria de Serveis Socials que presenti precarietat econòmica.

 

Rober municipal

Gestionat per Càritas a través d’un conveni. L’espai s’ubica a l’Avinguda Girona, 1 i disposa de bústia per al lliurament de roba solidària.

 

Servei d’acolliment d’urgència al Castell

Per tal d’atendre la situació de persones sense sostre i sense xarxa social de suport al municipi, disposem del servei d’acolliment al Castell de Can Taió. 

 

Imatge del Castell de Can Taió

 

ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA I SUPORT A LA GENT GRAN


Servei d’Ajuda a Domicili (SAD)

Conjunt organitzat i coordinat d’accions que es realitzen bàsicament a la llar, dirigides a proporcionar atencions personals, ajuda a la llar i suport social a aquelles persones i/o famílies amb dificultats de desenvolupament o d’integració social o manca d’autonomia personal, per promoure una millor qualitat de vida.

 

Servei de Teleassistència

Garanteix la seguretat i dóna tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d’edat, de fragilitat o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any a través d’un terminal connectat a una central d’alarmes.

 

Servei de préstec del banc d’ajuts tècnics

Servei de préstec d’ajuts tècnics com aparells, elements i altres instruments tecnològics utilitzats per a millorar la qualitat de vida i el benestar per a persones que tinguin dificultats.

 

Servei de menjador per a la gent gran

És un servei dirigit a persones en situació de vulnerabilitat econòmica i/o social. Consisteix en la prestació del servei de restauració per a aquelles persones que presenten una situació de gran vulnerabilitat, que per motius de salut es valora la necessitat de garantir la supervisió i control durant l'àpat, aquelles persones que es troben en una situació d'aïllament i/o falta de xarxa social de suport o aquelles el domicili de les quals presenti condicions deficients per a l’elaboració dels àpats. Aquest és un servei conveniat amb la Generalitat de Catalunya, que té la titularitat del servei de Centre de Dia.

 

 

Imatge d'arxiu

Tràmit de RESPIR

És un programa de suport adreçat a les famílies que tenen al seu càrrec persones més grans de 65 anys amb un determinat grau de dependència. Té com a finalitat millorar la qualitat de vida dels cuidadors i cuidadores, proporcionant-los un temps de descans i donant resposta a determinades situacions familiars imprevistes.


Imatge de l'espai Respir

SUPORT A LA DIVERSITAT FUNCIONAL


Servei d’acompanyament a persones amb diversitat funcional

S’ofereix el suport i assessorament a persones amb diversitat funcional per a la realització de diversos tràmits i gestions. També es presta el servei de suport i assessorament a les entitats de l'àmbit de la diversitat funcional.

 

Foto d'arxiu de l'Associació Junts per la diversitat

Programa temps nostre 

Programa d’acompanyament a l’oci per a persones del municipi amb diversitat funcional. Tots els dissabtes de 16h a 20h. L’objectiu del programa és dotar d’eines i recursos les persones participants i contribuir així al seu procés d’apoderament personal. 


Servei de transport adaptat

Servei de Transport Adaptat per a les persones amb diversitat funcional del municipi que s'han de desplaçar als centres i/o serveis laborals i/o ocupacionals o prelaborals de poblacions veïnes.

Actualment hi ha tres línies de transport actives que desplacen els i les usuàries fins als següents centres:

 

Línia 1 E
Centre Ocupacional Cipo (Sabadell)
Centre Ocupacional Xalest (Sabadell)
Centre Ocupacional Xipres (Bellaterra)
Línia 2 E
Centre La Vinyota (Mollet del Vallès)
Centre Ocupacional El Bosc (Mollet del Vallès)
Línia 3 E
Centre Ocupacional Quincoces (La Roca del Vallès)

 

SUPORT A LES FAMÍLIES I A LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA


Equipament d’intervenció socioeducativa “El formiguer”

Programa d’atenció a la infància en risc greu d’exclusió social i a les seves famílies. Es disposa de 24 places per a nens i nenes d’entre 0 i 17 anys. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, els matins per a les famílies i les tardes per als infants. Durant les vacances es fa horari intensiu de matí i tarda i els infants també es queden a dinar.

 

Imatge d'arxiu d'El Formiguer

Programa d’atenció socioeducativa per a infants en risc moderat o lleu

Les atencions són dirigides als infants i es duen a terme als Centres Cívics de Mas Costa, Vapor, Creueta i Can Folguera. Els dilluns, dimecres i divendres s’atén als més petits (4-7 anys) i els dimarts i dijous al grup de més grans (8-11 anys). L’horari d’atenció als infants és de 17h a 19h.

 

Servei de menjador social d'estiu

És un servei dirigit a infants i famílies, també a la gent gran que durant l’any rep la prestació per al menjador del Casal de la Gent Gran.  Consisteix en la prestació del servei de restauració per tal de garantir un àpat diari al llarg del període d'estiu a la població vulnerable del municipi. 

Imatge d'arxiu d'un dels àpats

SUPORT A L'HABITATGE


Les gestions d’acompanyament i assessorament en matèria d’habitatge inclouen diversos serveis:

  • Assessorament jurídic
  • Acompanyament en processos de mediació hipotecària
  • Gestions associades a recursos com la mesa d’emergència de la Generalitat, l’accés als lloguers socials i/o pisos socials.

 

En coordinació amb la regidoria d’habitatge.