Vés al contingut (premeu Retorn)

Fons documental

per Ana Ruiz darrera modificació 27/02/2019 11:15

La Biblioteca compta amb un ampli fons que intenta representar totes les branques del saber, actualitzat i amb la majoria de formats disponibles (llibre, CD, CD-Rom, DVD, revista i bases de dades, entre d’altres). L'ordenació es realitza mitjançant la CDU (Classificació Decimal Universal), d’aquesta manera, l’ordenació és numèrica i alfabètica. Alguns fons tenen etiquetes temàtiques per fer més fàcil la vostra cerca.

Per consultar el fons, podeu utilitzar el Catàleg Col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Per suggerir noves adquisicions per al fons de la biblioteca feu-ho a través del següent formulari.

Novetats mensuals


Podeu consultar les darreres novetats arribades a la biblioteca:


Diaris i revistes


Podeu consultar la premsa diària nacional, comarcal, local, així com també revistes d’actualitat  d’informació general o especialitzada en diferents matèries (cuina, història, decoració, esports, etc). Les revistes us les podeu endur en préstec exceptuant l’últim número rebut de cada títol.


Música i cinema


A la Biblioteca Josep Jardí podeu trobar la música més representativa dels diferents gèneres musicals (rock, jazz, clàssica, etc) en format CD i una tria de les pel·lícules tan històriques com actuals en format DVD i BlueRay. Les trobareu classificades per gènere (terror, humor, aventures, drama) per tal que us sigui més fàcil escollir. També tenim documentals, musicals i sèries de televisió. Aquest material us el podeu emportar  en préstec durant el període d’un mes.


Còmic


Si sou fanàtics de les vinyetes podreu trobar-ne de tots els gèneres i estils, i per a totes les edats. 

 

Novel·la i literatura


A una bona part de les prestatgeries d’adults podreu trobar novel·les, des de les més clàssiques fins a les últimes novetats. Per facilitar la lectura també podreu trobar llibres en lletra gran i de lectura fàcil, que estan recomanades per a persones amb problemes de visió o de comprensió lectora. Les obres de ficció estan ordenades per autor i algunes incorporen uns pictogrames per identificar fàcilment la temàtica. També disposem d’una secció de poesia i teatre.

 

Coneixements


A banda de les publicacions de ficció, a la biblioteca podreu trobar materials de qualsevol branca del coneixement: cultura general, filosofia, religions, ciències socials, ciències pures o aplicades, belles arts, literatura o història.

 

Fons infantil


A la zona d’infantil i prelectors s’hi troba tot aquell material adaptat als infants. Des dels  primers contes per iniciar-se a l’hàbit lector fins a material per fer treballs per a l’escola. El material d’aquest fons és per a nens i nenes d’entre zero i catorze anys. En aquest espai, també hi podreu trobar un racó per a famílies.

Col·lecció local


A la col·lecció local hi podeu trobar un seguit de documentació relacionada amb Santa Perpètua de Mogoda, ja sigui a través de llibres que fan referència al municipi i al seu entorn, com monografies, revistes i altres documents  publicats per autors o entitats locals.

 

Centres d'interès


Els centres d'interès són agrupacions de materials d’una temàtica concreta agrupada i diferenciada de la resta de documents. En aquests moments comptem amb els següents: