Vés al contingut (premeu Retorn)

Activitats

per Ana Ruiz darrera modificació 01/10/2018 12:00

Clubs de Lectura 2018/19


Els clubs de lectura són trobades de caràcter mensual per comentar un llibre. Per participar-hi no és necessari ser un especialista. Només cal tenir ganes de conversar al voltant d’un títol proposat pel conductor de l’activitat i passar una bona estona fent tertúlia.

Cal tenir el carnet de la biblioteca i sol·licitar personalment la inscripció al club on es vol participar. Les sessions comencen a l’octubre i s’allarguen fins a finals del mes de maig. 

Clubs-Lectura_ICONA.jpg Josep Jardí

Book-club_ICONA.jpg Book Club

comic_ICONA Còmic Club

logo catalaClub de lectura fàcil en català

Exposicions


Amb l’objectiu de donar a conèixer el fons de la biblioteca i exposar materials d’actualitat, periòdicament es realitzaran petites exposicions de temàtica variada a l’entrada de la biblioteca o a l’espai d’adults.

 

Cinema_ICONA.jpg Cinema


Al llarg de l’any, la biblioteca programa sessions de cinema infantil i d’adults amb la finalitat de fer arribar a la ciutadania alguns dels films emblemàtics, històrics, d’interès o actualitat.

 

Conferencies_ICONA.jpg Presentacions de llibres i conferències


Periòdicament la biblioteca acull presentacions de llibres, ja siguin novetats o publicacions d’autors locals. També organitza conferències relacionades amb temes d’actualitat o d’interès general.

Programació estable als centres educatius


A través de la programació estable, la biblioteca ofereix diferents formacions especialitzades i adaptades a les escoles i instituts de Santa Perpètua. En funció del curs dels alumnes, s’explicaran uns recursos o altres. L’objectiu és que els escolars puguin utilitzar l’equipament municipal de manera autònoma.

 

Setmana del Treball de Recerca


Setmana d'activitats adreçades als alumnes de batxillerat que estiguin interessats en conèixer eines i recursos per a millorar el seu treball de recerca!

Setmana 25 al 29 de juny 2018

Activitats infantils


Al llarg del curs escolar la Biblioteca organitza diferents activitats per tal de fomentar la lectura i l’interès pels llibres als més petits. Generalment es realitzen en grups i estan adaptades segons l’edat dels participants. La majoria d’accions estan conduïdes per un animador que dinamitza l’activitat i acompanya els més petits a aprendre i gaudir. Per tal de garantir un bon funcionament caldrà una inscripció prèvia a la majora d’activitats que es realitzarà de manera telemàtica. Els nens i nenes caldrà que tinguin un carnet propi de la biblioteca. Per estar al corrent de la programació infantil, així com també del funcionament de les inscripcions podeu enviar un correu a: bstperpetua@diba.cat.

 

 Biblioaventurers

Activitat de foment de la lectura per a nens i nenes de 6 a 12 anys. Els infants hauran d’aconseguir llegir fins a deu documents per arribar a ser un biblioaventurer. Els qui ho aconsegueixin rebran una recompensa. Guiat per un membre de l’equip de la biblioteca, haurà de fer petits exercicis, proves lúdiques i activitats per demostrar que ha llegit i ha entès el llibre escollit. Pels volts de la primavera tots participants podran gaudir d’una festa per celebrar que s’ha assolit l’objectiu.

 

conte-taller_ICONA.jpg Hora del conte-taller

A través d’una història explicada per un conta contes es realitza una manualitat. A banda de fomentar la lectura i l’interès per les històries de ficció i contes, l’objectiu és estimular la creativitat i la imaginació. La sessió dura al voltant d’una hora i està destinada a nens d’entre 5 i 10 anys. És necessària la inscripció prèvia.

 

Contes-bebes_ICONA.jpg Contes per a bebès

Activitat per a nens i nenes de 0 a 3 anys que té per objectiu introduir l’hàbit lector, fer dels llibres una eina de consum, així com introduir la biblioteca als usuaris més petits. Durant 45 minuts, els infants poden escoltar una història a través de cançons, teatre, dansa o titelles, entre d’altres. És una activitat que es realitza amb un animador i és obligatòria l’assistència d’un adult que acompanyi al nen o nena. Per poder participar a l’activitat, cal que l’infant tingui el carnet de la biblioteca. Les inscripcions es realitzaran telemàticament.