Vés al contingut (premeu Retorn)

Activitats

per Ana Ruiz darrera modificació 25/02/2019 17:25

Activitats infantils


conte-taller_ICONA.jpg Hora del conte-taller

A través d’una història explicada per un conta contes es realitza una manualitat. A banda de fomentar la lectura i l’interès per les històries de ficció i els contes, l’objectiu és estimular la creativitat i la imaginació. La sessió dura al voltant d’una hora i està destinada a nens d’entre 4 i 10 anys. Per poder participar a l’activitat, cal que l’infant tingui el carnet de la biblioteca. Les inscripcions es realitzaran telemàticament.

 

Contes-bebes_ICONA.jpg Contes per a bebès

Activitat per a nens i nenes de 0 a 3 anys que té per objectiu introduir l’hàbit lector, fer dels llibres una eina de consum, així com introduir la biblioteca als usuaris més petits. Durant 30 minuts, els infants poden escoltar una història a través de cançons, teatre, dansa o titelles, entre d’altres. És una activitat que es realitza amb un animador i és obligatòria l’assistència d’un adult que acompanyi al nen o nena. Per poder participar a l’activitat, cal que l’infant tingui el carnet de la biblioteca. Les inscripcions es realitzaran telemàticament.

 

 Biblioaventurers

Activitat de foment de la lectura per a nens i nenes de 6 a 12 anys. Els infants hauran d’aconseguir llegir fins a deu documents per arribar a ser un biblioaventurer. Els qui ho aconsegueixin rebran una recompensa. Guiat per un membre de l’equip de la biblioteca, haurà de fer petits exercicis, proves lúdiques i activitats per demostrar que ha llegit i ha entès el llibre escollit. Pels volts de la primavera tots els participants podran gaudir d’una festa per celebrar que s’ha assolit l’objectiu.

 

Clubs de Lectura 2018/19


Els clubs de lectura són trobades de caràcter mensual per comentar un llibre. Per participar-hi no és necessari ser un especialista. Només cal tenir ganes de conversar al voltant d’un títol proposat pel conductor de l’activitat i passar una bona estona fent tertúlia.

Cal tenir el carnet de la biblioteca i sol·licitar personalment la inscripció al club on es vol participar. Les sessions comencen a l’octubre i s’allarguen fins a finals del mes de maig. 

Clubs-Lectura_ICONA.jpg Josep Jardí

Book-club_ICONA.jpg Book Club

comic_ICONA Còmic Club

 

Programació estable als centres educatius


A través de la programació estable, la biblioteca ofereix diferents formacions especialitzades i adaptades a les escoles i instituts de Santa Perpètua. En funció del curs dels alumnes, s’explicaran uns recursos o altres. L’objectiu és que els escolars puguin utilitzar l’equipament municipal de manera autònoma.

Conferencies_ICONA.jpg Presentacions de llibres i conferències


Periòdicament la biblioteca acull presentacions de llibres, ja siguin novetats o publicacions d’autors locals. També organitza conferències relacionades amb temes d’actualitat o d’interès general.

 

Setmana del Treball de Recerca

Setmana d'activitats adreçades als alumnes de batxillerat que estiguin interessats en conèixer eines i recursos per a millorar el seu treball de recerca!

 

Cinema_ICONA.jpg Cinema


Al llarg de l’any, la biblioteca programa sessions de cinema infantil i d’adults amb la finalitat de fer arribar a la ciutadania alguns dels films emblemàtics, històrics, d’interès o actualitat.