Vés al contingut (premeu Retorn)

Ràdio Santa Perpètua se suma a la celebració avui del Dia Mundial de la Ràdio

per Comunicació darrera modificació 13/02/2018 11:27
L'alcaldessa felicita l'emissora municipal, que compta amb més d'una cinquantena de col·laboradors

Aquest dimarts 13 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Ràdio i la UNESCO ha convidat a totes les emissores del món a celebrar la ràdio i la seva contribució en la vida de les persones. Aquesta és la setena edició d’aquesta efemèride, que enguany es presenta amb l’eslògan Ràdio i esport. L’emissora municipal Ràdio Santa Perpètua també ha volgut celebrar aquesta onomàstica i durant la programació del dia d’avui, s’estan emetent càpsules de treballadors i col·laboradors de l’emissora municipal que expliquen els seus primers records relacionats amb la ràdio. Així mateix, durant el magazín Fem matí, s’estan entrevistant antics treballadors i col·laboradors de l’emissora, que el proper 5 de març celebrarà el seu 29è aniversari.

El Facebook i el web de Ràdio Santa Perpètua també se sumen a la commemoració amb un collage amb les fotografies de diferents col·laboradors. L’emissora municipal compta amb més d’una cinquantena de col·laboradors, que ofereixen espais de diverses temàtiques i estils de dilluns a divendres i en diverses franges horàries.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha felicitat l'emissora municipal amb motiu d'aquest Dia Mundial de la Ràdio i ha recordat que el primer cop que va visitar les instal·lacions va ser per gravar falques d'unes eleccions municipals. Isabel Garcia ha assenyalat la proximitat de la ràdio amb la ciutadania i ha subratllat que és un mitjà de comunicació que facilita més la comunicació directa entre ajuntament o entitats i ciutadania. També ha volgut destacar el paper de servei públic de Ràdio Santa Perpètua i el gran nombre de col·laboradors de l’emissora i els ha agraït la seva dedicació.

Un dels objectius de la celebració del Dia Mundial de la Ràdio és apropar-la encara més i fomentar la participació dels oients en una societat cada cop més marcada per les xarxes socials. Ràdio Santa Perpètua està oberta a la participació del públic que fa de la ràdio un mitjà de comunicació dinàmic i plural i fa servir les xarxes per dinamitzar la programació.

El 19 d’octubre de 2011 la Conferència General de la Unesco va proclamar el 13 de febrer el Dia Mundial de la Ràdio. Aquest any, des de la Unesco s'han marcat els objectius d'enfortir la diversitat, la pau i el desenvolupament a través de la radiodifusió esportiva. Es demana que es tingui en compte la diversitat d'esports i jocs tradicionals, una cobertura equilibrada dels esports d'homes i dones i reconèixer l'esport per a la pau i el desenvolupament que impliquen valors universals de no violència, solidaritat i tolerància.