Prop de 150 activitats formaran la Programació estable a les escoles per al curs 2018-2019

Dimarts, 10 de juliol de 2018 a les 00:00

Un total de 149 propostes de diferents temàtiques s’han posat a disposició dels centres educatius de Santa Perpètua gràcies a “l’esforç col·lectiu de totes les regidories”, segons explica el regidor d’Educació Antonio Egea. Es tracta de la Programació estable del curs 2018-2019 que enguany presenta 38 novetats i proposa activitats i tallers al voltant del medi ambient, la salut, la igualtat, la cultura, la solidaritat i cooperació, l’educació, la joventut, els esports, la convivència, el consum o la comunicació, entre d’altres. Egea ha explicat que la Programació Estable “pretén donar suport a l’escola en la seva tasca educadora” .

D’entre les novetats, destaca una proposta de la Regidoria de Cultura: Al pas de la sardana adreçada als infants de 4t de primària. La finalitat d’aquesta activitat és la de fomentar la cultura popular a través de la tradició de la sardana.

La Biblioteca Municipal Josep Jardí oferirà disset noves activitats de les 21 que programarà el proper curs. Algunes d’elles estan relacionades amb temes actuals com ara les Fake news o com treballar un projecte. Totes elles amb l’objectiu de fomentar l’ús de la biblioteca, l’hàbit lector en els més menuts i crear un vincle afectiu alumnat i biblioteca.

La Regidoria de Medi Ambient com a novetat presenta: La deixalleria mòbil per als alumnes de 4t i 5è de primària, i així conèixer el funcionament d’una deixalleria municipal.

La Regidoria d’Igualtat presenta dues novetats: Transgredim i Som diverses per als alumnes de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Es tracta de fer saber que qualsevol persona és lliure per a definir el seu gènere i la seva expressió; i sobretot, promoure habilitats de comunicació assertiva, d’autoconeixement i d’autoestima.

Pel que fa a la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional presenta com a novetat dues xerrades: “Un dia a la vida de la Trisha”, per als alumnes de cicle mitjà i cicle superior de primària i “L’Índia rural i la Fundació Vicente Ferrer” , per a alumnes de secundària. Aquestes xerrades pretenen identificar estratègies per fer front a les desigualtats. L’altra novetat és un joc de rol: Aliments o armes? adreçat a segon cicle d’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius.

La Regidoria d’Educació com a novetat presenta per als infants de les escoles bressol municipals l’activitat Matins de ciència. Es tracta d’un laboratori que pretén acostar als infants materials relacionats amb la ciència i l’experimentació per tal de promoure el joc exploratori a partir de la lliure interacció amb els materials.

Tanmateix, es posa a l’abast dels mestres d’educació infantil i als de cicle inicial i mitjà d’educació primària el Bee-bot, és un robot amb forma d'abella que permet als infants programar moviments simples. Es tracta d’un recurs didàctic que permet treballar activitats de temàtica global i d'enfocament competencial.

Per als infants de P4 i P5 se’ls hi ofereix com a novetat, El laboratori del mag Merlí, que consisteix en experimentar amb objectes quotidians i treballar amb metodologia científica. També, com a novetat pels alumnes de 1r i 2n d’ESO podran fer un Videoblog que els permetrà conèixer determinades aplicacions digitals de publicació i comunicació interpersonal. En canvi, per a l’alumnat de 2n i 3r d’ESO se’ls ofereix una activitat anomenada: Nanociència on podran endinsar-se en el món de la matèria, àtoms i molècules, tot descobrint quina relació hi ha entre els elements de la taula periòdica i quina és la naturalesa dels processos químics que es produeixen entre ells.

La Regidoria de Joventut ofereix com a novetat, als alumnes de 1r d’ESO, un taller anomenat Fem caliu que pretén fomentar la cohesió de grup i prevenir el bullying. Amb la nova activitat anomenada: Feminisme: Aclarim conceptes adreçada a l’alumnat de 2n d’ESO es pretén fer visible la discriminació que pateixen les dones i alguns col·lectius per la cultura del patriarcat.
Amb el projecte “Amb bon rotllo”, vol donar suport a les sessions del pla d’acció tutorial per tal de crear un bon clima de convivència i relació amb els i les alumnes de 3r d’ESO.

La Regidoria de Desenvolupament Local com a novetat presenta Ifest: The Young leaders interaction fest. Aquest programa d’aprenentatge pretén fomentar l’emprenedoria de qualitat i donar eines de planificació i prototipatge als alumnes de batxillerat i cicles formatius, seguint la metodologia Lombard Design Thinking.

La Regidoria de Consum ofereix com a novetat De l’escola al centre comercial amb aquesta activitat es pretén conscienciar als alumnes de cicle superior de primària sobre els seus drets com a persones consumidores i alhora fomentar els valors del consum responsable mitjançant la participació activa d’aquests en l’acció proposada.

Una altra novetat és Les entitats financeres i els seus productes on es pretén donar les eines suficients per tal que qualsevol consumidor que s’adreci a una entitat financera conegui quins són els seus drets bàsics per tal d’evitar que aquest siguin vulnerats. Aquesta activitat s’adreça a l’alumnat de batxillerat.

La Regidoria de Comunicació com a novetat presenta dues activitats: La ràdio visita l’escola per a l’alumnat de cicle superior de primària i per l’alumnat del 1r cicle de secundària i Les notícies joves a la ràdio adreçada als alumnes de 3r d’ESO. La regidoria de Convivència i Ciutadania ens presenta Jocs de taula interculturals, per als alumnes de 4t i 5è de primària. Aquesta activitat permet conèixer jocs de taula d’arreu del món que ens acostin a altres cultures.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:52