Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament de Santa Perpètua surt del Consorci de la TDT Sabadell Sud

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 11:48

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha acordat separar-se del consorci de la televisió digital terrestre TDT Sabadell Sud. Aquest organisme es va crear al 2006 amb la intenció de crear un canal de TDT públic entre els ajuntaments de Cerdanyola, Castellbisbal, Montcada, Ripollet, Rubí, Sant Cugat, Sant Quirze i Santa Perpètua.

Aquest consorci, segons va subratllar a la sessió plenària del 23 de juliol l'alcaldessa, Isabel Garcia, “mai no ha estat activat i no ha passat dels estudis per esbrinar les seves possibilitats”. Garcia va afirmar que amb la promulgació de la Llei LRSAL es prohibeix la creació de consorcis i els ja existents s'havien d'adaptar en un any, fet que no ha succeït amb la TDT Sabadell Sud. Això, afegit a la pèrdua de capacitat econòmica dels consistoris “fa inviable aquest consorci”, va dir l'alcaldessa.

A preguntes de l'oposició, Isabel Garcia va detallar que l'Ajuntament havia pagat 4.230 euros al consorci ja que alguns ajuntaments que el formaven van avançar diners per encarregar i sufragar els estudis acordats en l'organisme. I va especificar que es van pagar de forma proporcional. La separació de l'Ajuntament del consorci de la TDT Sabadell Sud va ser aprovat per unanimitat.