Vés al contingut (premeu Retorn)

Arriba a les bústies l'edició especial de l'Informatiu dibuixada per infants perpetuencs

per Ana Ruiz darrera modificació 17/11/2017 11:14

L'Informatiu arriba avui dijous 16 de novembre a les bústies de la ciutadania de Santa Perpètua amb una edició especial dibuixada pels infants del municipi. Durant la preparació d’aquesta edició, part de la redacció de la publicació municipal es va desplaçar a l’Escola Bernat de Mogoda. Les classes de tercer i quart de Primària es van inscriure a l’activitat Dibuixa l’Informatiu que, per primera vegada s’incloïa a la Programació Estable a les escoles. Amb motiu de la commemoració el 20 de novembre del Dia Mundial del Drets dels Infants la present edició esdevé especial per a la infància. “El dia que surti, buscaré l’Informatiu per veure tots els dibuixos”, “amb les nostres il·lustracions ens interessa més l’Informatiu” o “tothom podrà veure com dibuixem” van ser alguns dels comentaris que més es van sentir a les aules. I és que van ser els nens i les nenes els que van demanar al Consell Infantil Municipal (CIM) de 2011, poder participar ens els mitjans de comunicació local. En aquesta mateixa línia, els membres del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) demanaven que la infància pogués tenir més visibilitat pública i valoraven positivament la primera experiència de l’any passat, quan nens i nenes van fer dibuixos per l’Informatiu amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Infants.

Per totes aquestes raons, des del Servei de Comunicació es va valorar la possibilitat que tota l’edició 588, de 17 de novembre, estigués dibuixada per la infància de Santa Perpètua. Per poder fer-ho, a part de les visites a l’Escola Bernat de Mogoda, la redacció va decidir repetir la jornada al carrer de l’activitat Dibuixa l’Informatiu. El passat 10 de novembre, la redacció va muntar una carpa a la plaça de la Vila per tal de recollir dibuixos de l’actualitat de Santa Perpètua. Van ser molts els nens i les nenes que es van adreçar a dibuixar els temes proposats. De fet, es van recollir una seixantena d’il·lustracions. La instal·lació de les llums de Nadal, la darrera jornada de vaga general, la taula sobre la salut mental o la campanya de la Regidoria de Benestar Social de recollida de joguines, van ser alguns dels temes que van dibuixar els infants. L’activitat, que està adreçada especialment al cicle mitjà i superior d’Educació Primària va atreure també infants més petits. Des de la redacció de l’Informatiu s’ha valorat molt positivament l’experència que totes les notícies estiguin il·lustrades per nens i nenes per diversos motius. Un dels més destacats és poder apropar la publicació municipal a la infància i fer-la partícipe dels mitjans de comunicació local però també poder donar difusió dels Drets dels Infants. 

L’Informatiu ha destacat la qualitat de les il·lustracions que publiquen en aquesta edició però també la dels dibuixos que no han estat seleccionats. 


La Convenció dels Drets dels Infants

La Convenció del Drets dels Infants és un instrument internacional que estableix els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals de la infància. La convenció va ser adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre del 1989 i va entrar en vigor el 2 de setembre del 1.990. 

La Convenció consta de 54 articles i de dos protocols addicionals, un sobre la participació dels nens en conflictes armats i un altre sobre la venda de nens i prostitució i pornografia infantils.

Aquesta iniciativa constitueix una de les fites més importants en el reconeixement i l’afirmació dels drets humans. La Convenció sobre els Drets de l’Infant és un dels tractats més referendats del món i ha estat ratificat per 193 Estats, gairebé tots els membres de Nacions Unides. La Convenció està centrada en la infància, es refereix a les necessitats i drets específics dels nens i obliga els Estats a obrar a favor dels seus millors interessos. A la pàgina 5 d'aquest l'Informatiu podreu veure com a foto de la quinzena un dels Drets dels Infants.