Vés al contingut (premeu Retorn)

Via Pública recorda la prohibició de penjar cartells fora dels espais habilitats i aposta per uns carrers nets

per Comunicació darrera modificació 23/12/2016 14:50

La Regidoria de Via Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha iniciat una campanya per mantenir nets els carrers de cartells, pancartes i adhesius que es pengen fora dels espais habilitats com ara façanes d’edificis, fanals, contenidors de recollida de residus i altre mobiliari urbà. 

La campanya es divideix en dues parts. La primera consisteix en identificar la quinzena d’espais habilitats per a instal·lar els cartells i informar als departaments municipals i a les entitats de la localitat on estan situats aquests elements per donar a conèixer la seva ubicació. Santa Perpètua disposa actualment de set columnes i sis planells informatius on es poden enganxar aquests tipus de cartells.

La segona part de la campanya consistirà en la difusió d’anuncis i informació a través dels mitjans de comunicació municipals com L’Informatiu i Ràdio Santa Perpètua.

La regidora de Via Pública, Olga Valenzuela, ha manifestat que l’objectiu d’aquesta iniciativa “és intentar mantenir net i amb ordre el municipi, sense veure cartells per tot arreu, i aplicar l’Ordenança Municipal per a la Qualitat del Medi Urbà, que està vigent des de 2003”.

La Regidoria de Via Pública recorda que la sanció per col·locar o enganxar cartells, pancartes i adhesius en llocs no autoritzats és de fins a 150 euros, segons estableix l’Ordenança Municipal per a la Qualitat del Medi Urbà. Aquesta ordenança també prohibeix l'escampament i el llançament de tota mena de fulls de mà i materials similars a la via pública. En aquest sentit, els serveis municipals procediran a netejar l'espai urbà i s'imputarà el cost a les persones responsables.

El municipi disposa de 13 punts habilitats

Santa Perpètua disposa d’un total de tretze espais habilitats i autoritzats per enganxar cartells. Set d’ells són columnes que es troben situades als parcs de Miquel Segura i Municipal, la plaça Nova, la rotonda de l’Empedrat (avinguda de Girona/ Joaquim Malats), passeig de la Florida amb Camí de la Granja, avinguda Quatre amb plaça Central i plaça de l’Estació. Els altres sis corresponen a panells informatius: cinc s’ubiquen al passeig de la Florida ( a l’alçada de les rotondes de la Font, Miró i del Pensament, avinguda de Barcelona i CAP la Florida) i un a l’avinguda Quatre.