Vés al contingut (premeu Retorn)

Un miler de persones assisteixen a l’edició 79 de la Festa Homenatge a la Gent Gran

per Comunicació darrera modificació 08/10/2018 15:08

Mariana Pérez Gómez, de 96 anys, ha estat la persona homenatjada durant la 79 ena Festa de la Gent Gran. Un miler de persones va assistir a aquest acte, que per primera vegada, es va desenvolupar a la Carpa que es va instal·lar a l’aparcament situat entre l’avinguda de l’Onze de Setembre i el carrer de Garcia Nieto.

La germana Mariana, que resideix des del 2013 al col·legi Sagrada Família, va néixer l’any 1922 a Barjacoba Pias (Zamora) i es va mostrar molt agraïda per l’homenatge. L’acte va cloure la programació de la Setmana de la Gent Gran que es va desenvolupar entre l’1 i el 5 d’octubre. Fins ara l’homenatge se celebrava en el marc de la Festa Major però en aquesta ocasió l’Ajuntament ha considerat més idoni situar-lo dins de la Setmana de la Gent Gran que també commemora el Dia Internacional de la Gent Gran.

L’alcaldessa Isabel Garcia va manifestar que l’homenatge “és el reconeixement a la nostra gent gran i això expressa el profund respecte que ens mereixeu tots i totes vosaltres” i va afegir que “en aquests moments de tanta incertesa i desorientació necessitem, més que mai, compartir la vostra experiència i saviesa perquè les heu vist de tots els colors i heu continuat endavant superant tota mena de dificultats”. Isabel Garcia també va agrair als presidents de les entitats de gent gran, a les juntes i als socis i sòcies el seu treball al llarg de l’any per mantenir actives les associacions amb una presència destacada en l’agenda cultural i social del municipi. L’Ajuntament de Santa Perpètua va lliurar a la germana Mariana un ram de flors i una placa commemorativa.

Els actes commemoratius de la Setmana de la Gent Gran van començar l’1 d’octubre al Casal Cívic amb la lectura del manifest a càrrec dels presidents de les tres entitats de Gent Gran Josep Caterineu, Josep Lluís Llàcer i Llorenç Gutiérrez. Entre les activitats programades destaca que unes 170 persones van participar el 3 d’octubre a una excursió de germanor a Comarruga (El Vendrell). Els assistents van visitar el Museu de Pau Casals i van dinar plegats.

D’altra banda, aquesta setmana comença el programa 'Envelliment Actiu', adreçat a la Gent Gran del nostre municipi. Els tallers es desenvolupen als diferents centres cívics i abarquen: activitat física, memòria/creixement personal, psicomotricitat, català, manualitats, arts escèniques/dinamització i cor de la gent gran.