Santa Perpètua disposa d'un punt d'atenció del centre de Reempresa de Catalunya

Dimecres, 1 d'octubre de 2014 a les 00:00

L'Ajuntament de Santa Perpètua disposa d'un Punt d'Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya amb l'objectiu d' impulsar i estructurar la transmissió d'empreses com a via de creixement d'activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d'ocupació a la ciutat.

El nou servei s'ha presentat i formalitzat aquest dimarts al migdia amb la signatura d'un conveni, a la sala de Plens, amb l'assistència de l' alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; del vicepresident primer i president delegat de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; i del president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abat.

El projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, pretén estendre un model d'emprenedoria i de creixement empresarial que incideixi en la continuïtat de les empreses.

La Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els ajuntaments i la incorporació del Servei de Promoció Econòmica i Indústria de l'Ajuntament de Santa Perpètua s'emmarca en l'eix de treballar junts per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat. El Punt d'Atenció, que està ubicat dins de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, oferirà assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa com als emprenedors i emprenedores disposats a donar-los continuïtat.

La Diputació de Barcelona i la Patronal Cecot van signar gairebé fa dos anys un acord de col·laboració per difondre i estendre la Reempresa com a model d'emprenedoria i creixement empresarial consolidat a la província de Barcelona. Durant aquest període s'han formalitzat amb èxit 262 compra-vendes d'empreses a Catalunya, dos d'elles a Santa Perpètua. A més, s'han posat en marxa 35 punts d'atenció de Reempresa.

El vicepresident primer i president delegat de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, ha definit la Reempresa com “una iniciativa singular i molt exemplificadora del que ha de ser una col·laboració entre els àmbits públic i privat” i ha explicat que en els propers quatre anys s'espera aconseguir donar servei a “3.500 emprenedors; 600 operacions, amb un 50% d'èxit; el manteniment de 730 llocs de treball i 16 milions d'euros d'inversió induïda”.

El president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abat, va definir el nou servei com a “un mercat d'oportunitats, el mercat de compra-venda de petites i mitjanes empreses”.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar que “la cooperació és un element prioritari alhora de desenvolupar projectes estratègics”, i que encara queda “molta tasca a fer en l'actual situació socioeconòmica”. A més va desitjar que el conveni signat “sigui el principi d'un camí mes llarg que generi llocs de treball, riquesa i benestar per a tothom”.
L'alcaldessa va destacar que l'eix de la Riera de Caldes compta amb dos punt d'atenció de Reempresa (Santa Perpètua i Caldes de Montbui) per donar servei a més de 93.000 habitants, 3.220 empreses i quasi 7.000 autònoms.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29