Vés al contingut (premeu Retorn)

L'exposició Dones del 36 endega avui la programació del Dia Internacional de la Salut de les Dones

per Comunicació darrera modificació 17/05/2018 10:08
La mostra és un projecte del CIRD de recuperació de memòria històrica sobre la vida de dones anònimes a la Guerra Civil

El Centre Cívic El Vapor acollirà des d'aquest dimecres 16 de maig i fins al 3 de juny l’exposició Dones del 36. La mostra dona el tret de sortida a la programació commemorativa del Dia Internacional de la Salut de les Dones, que organitza la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Perpètua. Entre les activitats, també figuren tallers d’autoestima, xerrades i una campanya de sensibilització, entre d’altres activitats.

L’exposició és una producció del Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) de l'Ajuntament de Barcelona, que posa en marxa la programació, és un reconeixement a les dones que l’any 1997, amb motiu del Premi 8 de març Maria Aurèlia Capmany, van elaborar un projecte de recuperació de memòria històrica sobre la vida de dones anònimes a la Guerra Civil. La mostra s’estructura en tres blocs. El primer recull informació general i la cronologia dels fets més significatius. El segon bloc se centra en l’escola de l’època i la visió de les nenes sobre la guerra, mentre que el tercer dedica un panell a cadascuna de les fundadores de l’entitat Les dones del 36. L’objectiu de l’exposició és despertar la consciència històrica de les persones que la vegin.

En paraules d’elles mateixes, segons destaca el CIRD, “pensem que cal transmetre de viva veu i amb l’emoció d’allò viscut els esdeveniments que van trasbalsar les nostres vides, donant l’oportunitat a les joves generacions de conèixer en tota la seva dimensió humana uns fets que, d’altra banda, quedarien reduïts a unes dates en el llibre de la història”.

El 19 de maig es posa en marxa un taller d’autoestima per a dones Educació emocional i neurociències, amb la formadora Gemma Olivares. Les inscripcions es poden formalitzar al Centre Cívic de Can Folguera, espai que acollirà aquest taller també els dies 26 de maig i 9 i 16 de juny.

El 22 de maig a les 18 hores s’ha programat un Contacontes a la Biblioteca. El 25 de maig, a les 19 hores, una màsterclasse d’hipopressius al Centre Cívic La Florida i el 27 de maig, a les 12 hores, una passejada popular pel parc Central.

La programació es completa amb dues xerrades al Centre Cívic Can Folguera. El 30 de maig, a les 19.30 hores, la directiva i advocada de Facua Catalunya, Tania Martín, parlarà sobre la Taxa Rosa; i el 31 de maig, a les 15.30 hores, la doctora en antropologia mèdica Serena Brigidi oferirà la xerrada Violència Obstètrica.

El Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones es commemora el 28 de maig.