L'alcaldessa fa una crida al consens i respecte a la pluralitat en ple de setembre

Dijous, 5 d'octubre de 2017 a les 00:00

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va demanar respecte a la pluralitat de la ciutadania de Santa Perpètua i va realitzar una crida a mantenir la tranquil·litat i la convivència en aquests moments tant delicats que viu Catalunya. L'alcaldessa va realitzar aquestes manifestacions durant la celebració del Ple municipal de setembre que es va celebrar ahir al vespre.

Isabel Garcia va demanar consens, unitat, i no contribuir a la divisió i a la confrontació ja que va afirmar que "és trist però s'estan trencant famílies per l'actual situació"Durant el Ple, també es va donar lectura a un acord de la Junta de Portaveus d'adhesió a la Declaració de la Taula per la Democràcia sota el títol En defensa dels drets i de les llibertats que rebutja la violència exercida pels cossos de seguretat de l'estat durant el referèndum de l'1 d'octubre. També expressa la solidaritat a totes les persones ferides i desitja que es recuperin aviat. El text fa una crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d'un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l'autoritarisme, el respecte i no la intolerància. Per últim, exigeix la retirada dels cossos policials de l'Estat. El regidor de Ciutadans Juan Suárez es va absentar durant la lectura d'aquesta declaració.

D'altra banda, el Ple Municipal va aprovar per unanimitat l'adhesió al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima. Els municipis adherits al Pacte es comprometen a executar accions per assolir reduccions d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de com a mínim el 40% a l’any 2030. La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Neus Garcia, va explicar que aquest acord és la renovació de l'adhesió a un primer Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per lluitar contra el canvi climàtic que l'Ajuntament va realitzar al novembre de 2008.

D'altra banda, la Corporació també va adherir-se per unanimitat a la Red de Ciudades por la Bicicleta. Es una associació formada per entitats locals que té per objecte la generació d’una dinàmica entre ciutats espanyoles amb el fi de facilitar fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment al medi urbà, segons va detallar la regidora de Medi Ambient, Neus Garcia.

En medi ambient, també es va aprovar nomenar a la directora de l'Area de Territori i Sostenibilitat, Teresa Mira, representant de l'Ajuntament al Consell Plenari del Consorci de Gallecs.

El Ple també té va aprovar per unanimitat el Compte General 2016 i va declarar d'especial interès i utilitat municipal l'execució de les obres consistents en reconstrucció del mur perimetral esquerdat a l’Escola Santiga ubicat a l’Avinguda Sabadell, 3 . El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha realitza aquest estiu aquesta actuació.

Aquesta declaració suposa gaudir de l'exempció i bonificacions de les taxes i impost sobre la construcció que marca la legislació.

També es va aprovar amb el vot favorable de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició una modificació de crèdits on destaquen partides de 41.000 euros per a la construcció d'un punt de recarrega de vehicles electrics a la Granja Soldevila, 14.000 per a l'adquisició de llibres a la Biblioteca o 9.000 per comprar instruments a l'Escola de Música. Aquestes partides comptem amb subvencions de l'ICAEN, la Diputació de Barcelona i Zambon, respectivament.

Proposicions

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha instat el Govern de l'Estat a aportar 120 milions d'euros per a la lluita contra la violència masclista en el Pressupost de 2018. Així mateix, demana augmentar les partides en relació a les polítiques d'igualtat, necessàries per lluitar contra la desigualtat de gènere que "genera les violències masclistes que patim les dones cada dia", segons recull la proposició que va aprovar els grups municipals d'ICV,PSC, C's i PCCA. Les formacions d'ERC-MES i la CUP es van pronunciar en contra.

La proposta també insta el Govern de l’Estat a que en la concreció del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere inclogui la cobertura dels serveis d'atenció a les dones des dels municipis, transferint els recursos suficients per finançar els serveis d’assistència jurídica, social i psicològica a les víctimes de violències masclistes, tal i com estan aquestes recollides al Conveni d'Istanbul, i que les dones tinguin accés a aquests serveis independentment de la interposició o no de denúncia.

D'altra banda, el Ple també va demanar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la retirada de l’Avantprojecte de Llei de Formes de Gestió de l’Assistència Sanitària i proposa la creació d’una Taula dels diferents agents i moviments socials, polítics i sindicals de l’àmbit de la Salut per definir un nou model de gestió. La proposta, a petició de la Plataforma en defensa de la Sanitat del Baix Vallès, va comptar amb els vots favorables d'ICV,PSC,C's, CUP i la PCCA, mentre que ERC es va pronunciar en contra.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:49