Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Diabetis

per Ana Ruiz darrera modificació 15/11/2017 09:48

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha decidit commemorar el Dia Mundial de la Diabetis, que és commemora el 14 de novembre, canviant el color dels llums de la font de la rotonda de la font. Aquest 2017, la Federació Internacional de Diabetis (FID) dedica l'efemèride a les dones i la diabetis amb el lema El nostre dret a un futur sa. Aquesta malaltia afecta més de 199 milions de dones en el món.

D'altra banda, la Regidoria de Salut Pública conjuntament amb l'Associació de Diabètics de Catalunya organitzen una xerrada sobre Com pot afectar als ulls la diabetis que anirà a càrrec de l'oftalmòloga Laura Gutiérrez. L'acte tindrà lloc aquest dijous 16 de novembre a les sis de la tarda al centre Cívic El Vapor.

L'objectiu del Dia Mundial de la Diabetis és donar a conèixer les causes, els símptomes, el tractament i les complicacions associades a aquesta malaltia al mateix temps que recorda la incidència de la diabetis que continua en augment. Se celebra el 14 de novembre per ser l'aniversari de Frederick Banting, qui juntament amb Charles Best, va concebre la idea que els portaria al descobriment de la insulina, l'octubre de 1921.