Vés al contingut (premeu Retorn)

L’Ajuntament dedicarà 300.000 euros a projectes proposats i triats per la ciutadania

per Ana Ruiz darrera modificació 28/08/2017 17:04

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda està treballant en el procés participatiu sobre el Pla d’inversions 2017-2019 que posarà a disposició de ciutadania, empreses i entitats 300.000 euros i que té per lema Proposa i decideix. Medi ambient, emprenedoria i patrimoni (ja sigui municipal o privat d’ús públic) són els tres àmbits d’actuació sobre els quals es poden presentar les propostes. La Regidoria de Relacions Ciutadanes encap­çala aquest projecte i ha explicat que està previst que s’obri el termini de presentació de propostes al darrer trimestre de l’any. El departament ha decidit avançar la informació per aquelles persones que vulguin aprofitar les vacances d’estiu per donar forma als seus projectes. La regidora de Relacions Ciutadanes, Sandra Gómez, ha explicat que els tècnics del departament han fet “un treball molt a fons que ens han presentat fa poc a l’equip de govern i que properament presentarem a l’oposició (...) per si volen fer alguna aportació”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat que “és important que la ciutadania participi de forma directa i compromesa en la construcció de la ciutat. Serà el moment de posar negre sobre blanc aquelles idees i projectes que creiem poden millorar la qualitat de vida de la ciutadania” i ha afegit que “després decidirem en comú, votant les propostes que es considerin més encertades”. Sandra Gómez ha afegit que aquest projecte “és la participació de la participació, un veí pot presentar les seves idees, però, serà o no recolzada per la resta de ciutadans”.

Un cop s’anunciï el termini de presentació de propostes, cada persona o entitat podrà aportar un projecte com a màxim per a cada àmbit d’actuació. Una comissió formada per tècnics municipals serà l’encarregada de fer una preselecció de les propostes. En aquesta primera revisió es valorarà que els projectes presentats siguin viables tècnica i econòmicament. Les propostes preseleccionades per la comissió tècnica es presentaran a la ciutadania que podrà consultar-les durant uns dies. Finalment es farà una jornada participativa amb una votació popular que definirà el llistat de les accions que més interessen. L’execució dels projectes seleccionats dependrà del lloc que tinguin en aquesta classificació. Està previst que la votació es pugui fer durant aquella jornada tant de manera presencial com a través del web municipal. Les persones que vulguin participar en aquest procés de votació hauran d’inscriure’s. Està previst que la jornada es programi durant el primer trimestre de 2018, així com la presentació dels resultats de la mateixa.

Des de l’Ajuntament recorden que l’execució de les propostes serà en el periode 2017-2019.