Vés al contingut (premeu Retorn)

L’Ajuntament convida a fer aportacions als nous reglaments de participació ciutadana i de centres cívics a través d’una consulta al web municipal

per Comunicació darrera modificació 26/01/2018 10:45
Es durà a terme a través d'aquest web municipal fins al 15 de febrer. També es convocarà una sessió per a entitats i ciutadania el 8 de febrer

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert aquest dilluns 22 de gener i fins al 15 de febrer un procés de consulta pública a través d'aquest web municipal amb l'objectiu que la ciutadania pugui realitzar aportacions per a la redacció dels nous reglaments de participació ciutadana i d’ús i gestió dels centres cívics i de l’espai d’entitats de Santa Perpètua, respectivament.

En ambdós casos, es proposen a la ciutadania cinc qüestions. Pel que fa a la norma d’ús i gestió dels centres cívics i de l’espai d’entitats, les preguntes que es plantegen a ciutadania i entitats es refereixen als problemes que es poden trobar a l’hora d’utilitzar els centres cívics; per què és necessari actualitzar la normativa; quines han de ser les prioritats d’ús d’aquests equipaments; com es poden solucionar els dubtes o els problemes que vagin sorgint de l’ús; a més d’aquelles aportacions que es vulguin fer. En el cas de la normativa de participació, les preguntes són: quines problemàtiques creieu que es poden solucionar amb l’elaboració d’aquest reglament?; per què considereu necessari aprovar-lo?; quines finalitats considereu que han de ser prioritàries?; es podrien utilitzar altres mecanismes per substituir-lo? I altres aportacions que es vulguin fer.

La Regidoria de Relacions Ciutadanes també organitzarà una sessió participativa oberta amb les entitats i la ciutadania el dijous 8 de febrer a les 19.30 hores al Centre Cívic El Vapor.

La nova legislació sobre el procediment administratiu de les administracions públiques estableix la necessitat d’incorporar el tràmit de consulta pública prèvia en els processos d’elaboració de les normes municipals, reglaments i ordenances mitjançant el web municipal. En aquest sentit, la Regidoria de Relacions Ciutadanes ha detallat que s’ha volgut anar més enllà de la norma i obrir un procés participatiu amb sessió participativa, recollida d’enquestes en paper als equipaments i difusió a les xarxes socials ampliant els termes obligatoris de consulta per facilitar i fomentar la participació.

Consulta sobre el Reglament de participació ciutadana

Consulta sobre el Reglament d'ús i gestió dels centres cívics de l'anomenat Espai d'Entitats de Santa Perpètua