Vés al contingut (premeu Retorn)

Igualtat commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI amb una programació d'activitats per visualitzar i naturalitzar la diversitat sexual

per Comunicació darrera modificació 27/06/2018 10:55

Sota el lema Estima com vulguis, la Regidoria d’Igualtat organitza una programació commemorativa del Dia Internacional de l’orgull lèsbic, gai, transsexual, bisexual i intersexual (LGTBI) que se celebra el 28 de juny. La Regidoria d’Igualtat ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta programació és visibilitzar i naturalitzar la diversitat sexual i alhora donar a conèixer el servei municipal d’informació i suport a la diversitat afectiva-sexual i de gènere, un recurs municipal situat al Centre Cívic Can Folguera per informar, i assessorar a la ciutadania en referència als drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

Les activitats s’inicien el proper dimarts 26 de juny amb una xerrada informativa sobre Transsexualitat infantil, a càrrec d’Ana Valenzuela, de l’Associació Chrysallis Catalunya de famílies de menors transsexuals, on es respondran qüestions com ara què és la identitat de gènere, els mites de la transsexualitat i senyals i indicis a la infància i a l’adolescència. L’acte tindrà lloc a partir de les 19 hores a la Biblioteca Municipal. Aquest equipament municipal també se suma al Dia Internacional LGTBI amb una exposició bibliogràfica a partir del 26 de juny.

El 28 de juny, coincidint amb el mercat setmanal dels dijous del passeig de la Florida, s’instal·larà de 10 a 13 hores una carpa informativa del Servei de Diversitat de Gènere i Sexualitat. El mateix dia, però a partir de les 22 hores, s’ubicarà a l’Amfiteatre del parc Central coincidint amb l’espectacle Off Santa, de l’Escola Municipal de Música i Dansa, que inaugura la Central Musical en el marc de la programació cultural Moguda Escènica.

També, el 28 de juny, a les 19 hores, s’ha programat un Cinefòrum al Casal Cívic de la Gent Gran amb la projecció del reportatge de Documentos TV Salir del armario a los 60.

La programació es tancarà amb la presentació del projecte audiovisual Scars, format per tres videoclips, que en conjunt expliquen una història a favor del col·lectiu LGTBI. Aquest 30 de juny, a CAM Bernades, es podrà veure el primer anomenat Escape, el qual explica la introducció del conjunt de la història. Darrera d’aquest projecte es troben Anabel Romero, Àlex Barat i la veïna de Santa Perpètua Carla Molina, estudiants recent graduats de la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El projecte està en procés de creació i per poder-lo acabar i finançar aquest 30 de juny s’endegarà una campanya de micromecenatge a través de Verkami. El videoclip Escape està protagonitzat per l’actriu Neus Gispert, membre de la companyia de teatre feminista Las Fritas, mentre que la cançó és interpretada per l’artista Sílvia Farrés, membre del grup d’Igualada JOKB. En la cançó i en el videoclip han participat molts joves del municipi, segons ha explicat Carla Molina. Tant el videoclip com les cançons són creades per l’equip. Escape presenta l’Ivy, una noia qualsevol que està vivint una vida en la qual no se sent còmoda. Davant de tota aquesta situació de frustració i cansament, prendrà una decisió que l’ajudarà trobar-se de nou amb ella mateixa.