Vés al contingut (premeu Retorn)

El Banc de Sang i Teixits aconsegueix 122 donacions a Santa Perpètua

per Comunicació darrera modificació 02/03/2018 11:27
Un 15% dels donants ho van ser per primera vegada

El Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya va aconseguir ahir 122 donacions en la Marató de Sang que es va fer en coordinació amb la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. La xifra és similar a la registrada l'any 2016, quan van recollir-se 127 donacions.

Durant la jornada, es van atansar fins a La Granja amb la intenció de donar sang 135 persones, però per alguns motius de salut només es va poder recollir la sang de 122. Fins a la una del migdia, s'havien fet una trentena de donacions i la majoria, com és habitual al municipi, es van registrar a la tarda.

El Banc de Sang i Teixits destaca que una vintena de persones van fer aquest gest altruista per primera vegada. Això suposa que un 15% dels donants registrats ahir ho van ser primera vegada. Aquest és un dels objectius d'aquestes maratons, fomentar nous donants i sensibilitzar sobre la necessitat de prendre el costum de donar sang.

El tècnic de promoció del Banc de Sang, Arnau Maspons, ha assenyalat que es treballarà per aconseguir l'any vinent aproximar-se a la xifra de 2017, quan es van registrar 185 donacions, però explica que a la resta de captacions d'aquesta setmana s'han registrat xifres una mica baixes probablement per la meteorologia. Maspons també ha avançat que a la captació del mes de maig l'alumnat de quart de l'Escola Tabor participarà en la promoció d'aquest acte altruista.