Vés al contingut (premeu Retorn)

El 27 i 28 d'abril tindrà lloc al Castell de Mogoda una nova edició de Mostra Mogoda

per Ana Ruiz darrera modificació 20/04/2019 19:00

Santa Perpètua retorna al seu passat agrícola els dies 27 i 28 d'abril en una nova edició de Mostra Mogoda, la fira biennal dedicada a la pagesia, la tradició i la gastronomia que se celebra al Castell de Mogoda i al seu entorn.

La Fira va néixer l'any 2003 amb l'objectiu de donar a conèixer i difondre la tradició agrícola i ramadera de la Santa Perpètua preindustrial. La regidora de Promoció Local, Olga Valenzuela, ha convidat a assistir-hi a aquesta Fira “que reivindica el passat agrícola del municipi i que després de nou edicions està consolidada”. La regidora també ha recordat que la mostra “és una oportunitat de visitar un edifici tan important del nostre patrimoni com és el Castell de Mogoda, que roman tancat, i el seu entorn natural”.

L’INCASOL, La Perpetuenca, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), el Ball de Gitanes, els Gegants, el Consorci de Gallecs, i la Diputació col·laboren en Mostra Mogoda 2019 que obrirà les seves portes el dissabte 27 d'abril de 10 a 23 hores, mentre que diumenge obrirà a les 10 i tancarà a les 20.30 h.

Durant el cap de setmana, el CREM oferirà visites guiades al Castell de Mogoda. Per participar-hi caldrà inscriure's prèviament a l'estand que l'entitat instal·larà a la Fira. També a la capella del Castell, passi d’imatges històriques de Santa Perpètua de Mogoda a càrrec del CREM. Dissabte , a les 12 h., tindrà lloc a la capella del Castell la conferència Notes històriques de la Cartoixa de Montalegre. Història, tradicions i llegendes, a càrrec de Xavier Pérez.

Durant tot el cap de setmana, s'instal·laran paradetes de gastronomia i mostra de diferents oficis al pati del Castell. A més, s'organitzaran tallers adreçats a tota la família dedicats a fer peces de ceràmica i pintura, fer pa, punts de llibre, cistelleria i vitralls, entre d'altres propostes. També s'oferiran tast de pernils ibèrics i formatges maridats amb vi a càrrec de Xarcuteria Subirats i Bodega Folguera (inscripcions als comerços. Preu: 18€ anticipades i 20€ el mateix dia. A més, els més menuts podran gaudir amb una trentena de jocs de fusta i visitar una granja d'animals molt peculiar en la qual també podran participar d'activitats i tallers. Els Gegants de Santa Perpètua també visitaran la Mostra dissabte a la tarda.

Dissabte a la tarda, la nutricionista i coach Cristina Manyer oferirà a les cinc de la tarda una xerrada informativa i motivadora a la Sala Noble del Castell. Manyer és experta en cuina terapèutica i en aquesta xerrada titulada Cuina saludable i conscient oferirà consells per a una alimentació neta i equilibrada.

Diumenge al matí, l'Escola Municipal de les Arts oferirà una nova edició de l'activitat Museu en família que un any més es trasllada a Mogoda coincidint amb la Mostra. L'EMA oferirà un taller on els i les participants podran crear un circ molt especial. Per participar a l'activitat, que serà d'11 a 14 hores, caldrà inscripció prèvia.

També durant la jornada de diumenge tindran lloc tres passis de l'espectacle itinerant 'Transhumància', de la companyia Xip Xap. Uns pastors traslladaran el seu ramat amb l'ajut d'un gos pels diferents espais de Mostra Mogoda i proposaran la interacció de les persones visitants.

La música i la dansa també tindran un paper rellevant a Mostra Mogoda 2019.

Dissabte a les 21 hores, el duet acústic Aquell Parell amenitzarà la Fira amb “cançons d'ara i de sempre, passades pel filtre particular de la guitarra i l'electrònica d'en Jordi Martínez en servei de l'incomparable veu d'en David Sais”, tal i com es presenten.

L'Escola Municipal de les Arts (EMA) també oferirà tres sessions de música celta, del Renaixement i tradicional catalana en el marc de la Fira. Així, dissabte a la tarda, presentarà l'espectacle de música i dansa celta Celtratrad amb les agrupacions Yellow, Purple i Green Dance juntament amb els Young Folks a la Sala Noble. Més tard, oferirà la sessió Combotrad, amb el grup de música tradicional catalana al pati del Castell. Per últim, diumenge a la tarda l'EMA omplirà la Sala dels Arcs amb l'espectacle Renaixem de música i dansa del Renaixement amb el grup Violet Dance i l'Ensemble de guitarres. A les 18.30h actuarà el Grup de Ball de Gitanes de Santa Perpètua.

Bus urbà gratuït

Per segon any, el dissabte a la tarda i el diumenge durant tot el dia circularà un autobús urbà fins a la Mostra que serà gratuït, amb l'objectiu de facilitar l'accés a la Fira i reduir al màxim el nombre de vehicles privats que hi accedeixen a Mogoda. La freqüència de pas serà d’uns 30 minuts aproximadament i les parades estaran situades a l’avinguda de l’Onze de Setembre (entrada de la CIM Vallès i passeig de la Florida), a la plaça Central, al passeig de Can Taió, al carrer de Tierno Galván amb l'avinguda de Girona, a l'avinguda de Santiga (Martí Costa i Mercat Municipal), i Jacint Verdaguer (Rambla i Can Folguera).

Programa Mostra Mogoda 2019